Συνεχιζονται τα rapid tests στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Χορηγούνται βεβαιώσεις για ανήλικους

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Η διαδικασία των δειγματοληψιών πραγματοποιείται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4). Η είσοδος είναι από την κεντρική είσοδο του ΚΑΠΗ. Την Κυριακή 18 Ιουλίου τα τεστ θα γίνουν τις ώρες 11:00 με 14:00.

Από τη Δευτέρα 19 μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού τις ώρες 10:00 με 15:00. Επίσης, αντί για Κυριακή τα τεστ θα γίνονται κάθε Σάββατο τις ώρες 9:00 με 14:00, αρχής γενομένης από το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με SMS. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

 Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σε αθλητικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις ή ταξίδια.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.