Συνεχιζονται οι κινητοποιησεις για τη δωρεαν μεταφορα φοιτητων

Έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής βρέθηκαν την Παρασκευή φοιτητές ζητώντας την άμεση επαναφορά της

Νέα κινητοποίηση, με αίτημα την αποκατάσταση της δωρεάν μετακίνησης από και προς την Πανεπιστημιούπολη πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας, αυτή τη φορά έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής, το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισαν, μετά τη δυναμική ανταπόκριση φοιτητών στο κάλεσμα της κινητοποίησης του προηγούμενου Σαββάτου, προκειμένου να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά τους για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών, θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια τόσο με την κινητοποίηση της Παρασκευής, όσο και την κινητοποίηση του Συλλόγου στη Σύγκλητο, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί.

Όπως τόνισε και η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευδοξία Παπαδοπούλου, βρέθηκαν στο Δημαρχείο θέλοντας να επικοινωνήσουν το αίτημα τους για επαναφορά της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών, που συνεχίζεται τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στην Ξάνθη.

Τόνισε μάλιστα πως στην Ξάνθη κατάφεραν οι φοιτητές μέσα από τις κινητοποιήσεις τους να πιέσουν ώστε να γίνονται ξανά οι μετακινήσεις δωρεάν, και μόνο με μαζικές κινητοποιήσεις στην Κομοτηνή πιστεύουν πως θα επανέλθει και εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν στελέχη τόσο της Δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και της ΕΝΙΔΥΚ.

Στήριξη και από ΚΝΕ και ΚΚΕ

Την κινητοποίηση χαιρέτησαν με ανακοίνωσή τους η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ, στην οποία τονίζουν πως η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών της πόλης μας είναι ένα δικαίωμα που με τους αγώνες τους οι φοιτητές κατάφεραν εδώ και πολλά χρόνια να διατηρήσουν, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο τόσο από την Πρυτανεία του ΔΠΘ, όσο και από τις εταιρίες που προσμένουν μεγάλα κέρδη από την επιβολή αντιτίμου.

Για αυτό και στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των φοιτητών, καλούν την Πρυτανεία του ΔΠΘ και την Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών από και προς τις σχολές τους, τις φοιτητικές εστίες και τις λέσχες. 

Ταυτόχρονα, καλούν όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, μέσα από την οργανωμένη δράση και τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, μια μάχη στην πρώτη γραμμή της οποίας θα βρίσκονται οι κουμουνιστές φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.