Συνεχιζονται οι εξετασεις σε παιδια απο το Κινητο Πολυιατρειο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στη Δημο Ιασμου

Σχολεία αλλά και γονείς με τα παιδιά τους προσήλθαν τις δύο πρώτες ημέρες στο Πολυϊατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού

Στον Σώστη, στον αύλειο χώρο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου θα βρίσκεται σήμερα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα το Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Μέσα από τη δράση αυτή, που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και μαθητές του Δήμου Ιάσμου, από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, το Δήμο Ιάσμου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κομοτηνής και υλοποιείται με αρωγή του ΟΠΑΠ.

Ήδη τις δύο πρώτες ημέρες στον Ίασμο, βρισκόταν καθημερινά εθελοντικά γιατροί, Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Όπως τόνισε η ψυχολόγος του χαμόγελου του παιδιού κ. Χριστίνα Τσιλιγγίρη, έχουν έρθει με τη βοήθεια του Δήμου σε επικοινωνία με σχολεία της περιοχής, ενώ οποιοσδήποτε γονέας επιθυμούσε μπορούσε να φέρει το παιδί του δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Πρόκειται για μια τυπική παιδιατρική εκτίμηση, σημείωσε, και η ανταπόκριση ήταν αρκετά θετική, παρόλο που βρισκόμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά και γίνονται και αγροτικές εργασίες από τους γονείς.

Οι επισκέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόνισε, γιατί με την κρίση αρχικά και τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, πολλές εξετάσεις έχουν μένει πίσω, ακόμα και οι τακτικοί εμβολιασμοί, και βοηθά η υπενθύμιση από την ιατρική εκτίμηση για τα όσα χρειάζεται να γίνουν.

Μετά τις πρώτες δύο ημέρες στον Ίασμο, σήμερα βρίσκονται στο Σώστη, αύριο Πέμπτη θα βρίσκονται στον αύλειο χώρο Κοινότητας Ασωμάτων και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Σάλπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.