Συνεχιζονται οι ερευνες για τον εντοπισμο του κυβερνητη του μοιραιου Phantom

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης» το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Phantom F-4 II της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται, μετά την πτώση του αεροσκάφους το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο..

Χθες, ανασύρθηκε νεκρός ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών, ενώ σε κατάσταση τριήμερου πένθους έχουν κηρυχθεί από χθες οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Το μαχητικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης σε ζεύγος μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος του ίδιου τύπου. Το ζεύγος των F-4 πραγματοποιούσε πτήση χαμηλής ναυτιλίας σε ύψος 300 ποδιών πάνω από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όταν το ένα από τα δύο συνετρίβη στις 10.30 το πρωί.

Συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας

Τη βαθιά οδύνη της και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, εξέφρασε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΑ, Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Π.Α. και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπτάμενου υποσμηναγού. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και έδωσε εντολή να κηρυχθεί τριήμερο στρατιωτικό πένθος, από χθες έως τις 2 Φεβρουαρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.