Συνεχιζονται οι ενημερωτικες ομιλιες στο Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Κομοτηνης

Θέμα αυτή τη φορά η προστασία από την ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τους παλιούς τρόπους θέρμανσης

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των εκπαιδευόμενων γύρω από θέματα της καθημερινότητας συνεχίστηκαν οι δράσεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής.
 
Καλεσμένος και κύριος ομιλητής στο σχολείο το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου ήταν ο Υποπυραγός  κ. Χαράλαμπος Καραγεωργίου, ο οποίος με την βοήθεια της τεχνολογίας και μέσα από προβολή διαφανειών στον Προτζέκτορα  παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα που προκαλούν τα αίτια πυρκαγιάς και ανέλυσε παράλληλα τους κινδύνους, τις συνέπειες αλλά και τις δικές μας ευθύνες ως προς την πρόκληση φωτιάς στις οικείες μας αλλά και σε διάφορα κτήρια.  
 
Αφορμή για την ομιλία αποτέλεσε, σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας η τάση των ανθρώπων, ελέω κρίσης, να καταφεύγουν σε παλιούς τρόπους θέρμανσης, οι οποίοι μπορεί να αποδεχθούν ζημιογόνοι. Η ομιλία προσέλκυσε την προσοχή των εκπαιδευόμενων, οι οποίοι μάλιστα διατύπωσαν και ερωτήσεις για τους τρόπους προστασίας από πιθανούς κινδύνους. 

Ηλίας Βλάχος «Προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αρτιότερη ενημέρωση των εκπαιδευομένων» 

Στην ανάγκη της πολύπλευρης ενημέρωσης των εκπαιδευόμενων στάθηκε στις δηλώσεις του ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής κ. Βλάχος, εξηγώντας πως αυτός είναι ο κύριος λόγος διεξαγωγής αυτών των ενημερωτικών ομιλιών, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. «Προχωρήσαμε σε αυτήν τη δραστηριότητα στο πλαίσιο ενημέρωσης των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Κομοτηνής για σημαντικά ζητήματα και ένα από αυτά είναι τα θέματα φωτιάς. Ήδη ζούμε σε περίεργες εποχές, βλέποντας ότι ακόμα και τα σπίτια στις πολυκατοικίες έχουν διαφορετικά είδη θέρμανσης, οπότε καλό είναι να ενημερωνόμαστε γύρω από τους κινδύνους που υπάρχουν και το πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε». Ο κ. Βλάχος αφού ευχαρίστησε την ηγεσία της Πυροσβεστικής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους, επισήμανε πως θα συνεχιστούν οι ομιλίες και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις σε συνεργασία με άλλους Φορείς προκειμένου να ενημερωθούν άρτια και υπεύθυνα οι μαθητές. 

«Κάνουμε πράξη τις ανάγκες των εκπαιδευομένων» 

Ο Διευθυντής του Σχολείου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή παράλληλων δράσεων που ξεπερνάν το τυποποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και διευρύνουν τους ορίζοντες των εκπαιδευομένων, σημειώνοντας πως  «πρώτα από όλα καταφέραμε να κάνουμε πράξη τις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Όλες αυτές οι ομιλίες γίνονται κατόπιν συνεννόησης με αυτούς και τις αποφάσεις τις παίρνουμε από κοινού». Παράλληλα, παραθέτοντας τις ομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής διαβεβαίωσε πως «έχουμε στο πρόγραμμα μας να καλέσουμε και άλλους επαγγελματίες και ειδικούς της περιοχής μας για την καλύτερη ενημέρωση. Θα συνεχιστούν  οι ομιλίες και θα συνεργαστούμε με τον Δήμο, τις Κοινωφελείς υπηρεσίες , τον Ορφέα και όλους τους Συλλόγους». Τέλος με χαρά παραδέχθηκε πως η  ανταπόκριση είναι μεγάλη καθώς  «τα Project συνεχίζονται,  τα οποία στο σύνολο είναι 4 και απαρτίζονται από 25 μαθητές το καθένα. Επειδή διαπιστώσαμε  πως όλοι έδειχναν ενδιαφέρον  για τις ομιλίες, αποφασίσαμε και αφιερώσαμε τις Τετάρτες σε αντίστοιχες δράσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.