Συνεχιζονται οι εγγραφες στα Προσκοπικα Συστηματα της Κομοτηνης

Οι Πρόσκοποι Ροδόπης με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν τους γονείς των παιδιών και των εφήβων, ότι κατά τον τρέχοντα μήνα Οκτώβριο συνεχίζονται οι εγγραφές μελών για τη νέα περίοδο 2015-2016.
 
Ειδικότερα, στην Κομοτηνή λειτουργούν δύο προσκοπικά Συστήματα, το 2ο Ναυτοπροσκόπων και το 5ο Αεροπροσκόπων. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές αλλά και γενικότερα για το έργο, την προσφορά και την ιστορία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων μπορούν να απευθύνονται στην Προσκοπική Εστία (Νικ. Πλαστήρα 6) κάθε Σάββατο, 11:00-13:00 και 16:00-19:00. 

Λίγα λόγια για το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) δραστηριοποιείται από το 1910, αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Εδρεύει στην Αθήνα, αλλά δραστηριοποιείται με 400 περίπου Συστήματα σε όλη την Ελλάδα και στις Ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού.
 
Απασχολεί παιδιά, εφήβους και νέους από 7 μέχρι 30 ετών, που χωρίζονται σε Κλάδους ανάλογα με την ηλικία τους. Τα Λυκόπουλα από 7 έως 10 ετών, του Προσκόπους από 11 έως 14 ετών, τους Ανιχνευτές από 15 έως 18 ετών και το Προσκοπικό Δίκτυο από 18 έως 30 ετών. Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν με την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν να ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοχώρους www.sep.org.gr και www.peamth.com.
 
Για άμεση επικοινωνία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους των Συστημάτων με τους παρακάτω τρόπους:
 
Για τους Ναυτοπροσκόπους:
κ. Γραμμενίδου Τζούλια, 6932318839
Email: [email protected]
fb: www.facebook.com/groups/2npkomotinis/
 
Για τους Αεροπροσκόπους:
κ. Δημήτριος Ναλμπάντης, 6948277773
Email: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.