Συνεχιζονται οι εναεριοι ψεκασμοι για την καταπολεμηση των κουνουπιων

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται την τρέχουσα περίοδο οι δράσεις  για την καταπολέμηση των  κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προσβλέποντας στην ασφάλεια των πολιτών.

Σε υλοποίηση του έργου,  ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου, αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στο φυσικό και υγροτοπικόπεριβάλλον της ΠΕ Ροδόπης. Συγκεκριμένα, εναέριες εφαρμογές πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές πέριξ των λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα ποταμού Φιλιουρή, καθώς και σε ευρύτερες περιοχές των οικισμών Διαλαμπής, Κοπτερού, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας και Ιμέρου.

Παράλληλα, ειδικά συνεργεία εξακολουθούν σε εβδομαδιαίο επίπεδο να εκτελούν συστηματικά κι επίγειους ψεκασμούς για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές αλλαγές και ειδικότερα τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών λόγω των συχνών βροχοπτώσεων  που επικρατούν στην περιοχή, συνεχίζουμε εντατικά  με σχέδιο και συνέπεια το πρόγραμμα δράσης καταπολέμησης των κουνουπιών σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.