Συνεχιζονται οι αντιπλημμυρικες παρεμβασεις απο τη Διευθυνση Δασων στην περιοχη του Ιασμου

Θα κατασκευαστεί ακόμα ένα φράγμα για τη συγκράτηση φερτών υλικών στην περιοχή μεταξύ Ιάσμου και Κοπτερού

Πολύ καλά, και με τη βοήθεια του Δήμου Ιάσμου, λειτουργούν τα δυο φράγματα συγκράτησης φερτών υλών στην κοίτη του κεντρικού χειμάρρου στον οικισμό Ιάσμου, που δημιουργήθηκαν από την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.

Σκοπός τους ήταν η άμεση απόσβεση των πλημμυρικών αιχμών, κάτι το οποίο θεωρείται πως έχουν καταφέρει, ενώ ο Δήμος φροντίζει, σύμφωνά με την αναπληρώτρια προϊστάμενη της Διεύθυνσης κ. Μαρίνα Γκοτζαρίδου, να αδειάζει τα φερτά υλικά όταν γεμίζουν τα φράγματα, ώστε αυτά να μην κινδυνεύουν να «κατέβουν» στον οικισμό, όπως είχε γίνει παλιότερα, προκαλώντας ακόμα και ζημιές στα σπίτια.

Την κατάσταση βοήθησε όμως και το γεγονός ότι η περιοχή πάνω από τη λεκάνη απορροής περιφράχθηκε ώστε να είναι πιο εύκολη η εφαρμογή της απαγόρευσης βόσκησης στην περιοχή, βοηθώντας να προστατευτεί η βλάστηση, και αυτό δρα αποτρεπτικά για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πρόβλημα βέβαια με τα φερτά υλικά έχει και η περιοχή από τον Ίασμο προς το Κοπτερό, όπου αρκετές φορές ο δρόμος γίνεται δύσβατος από τη λάσπη που συγκεντρώνεται σε αυτόν σε μεγάλες βροχοπτώσεις.

Για αυτό και η υπηρεσία ήδη έχει εντάξει το έργο σε πρόγραμμα και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, και το φθινόπωρο αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός, για να προχωρήσει η υλοποίησή του, ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.