Συνεχιζονται οι ανασκαφικες εργασιες στο σπηλαιο «Πολυφημου» Μαρωνειας

Επίσκεψη του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών στον χώρο των ανασκαφών

Συνεχίζονται  οι ανασκαφικές εργασίες  οι οποίες ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες στο σπήλαιο «Πολύφημος» Μαρώνειας από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας που είναι φορέας εποπτείας και διαχείρισης του έργου, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών και μέσω της οποίας στόχος είναι η ανάδειξη, η προστασία και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης, παρέχει υποστήριξη και διευκολύνσεις στην υλοποίηση της αρχαιολογικής έρευνας, ενώ ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος συνοδευόμενος από τον  προϊστάμενο του γραφείου Β. Ελλάδας της Εφορείας, αρχαιολόγο κ. Φώτη Γεωργιάδη, σε επίσκεψη του στο σπήλαιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ανθρώπινο δυναμικό που διεξάγει τις εργασίες και την αμέριστη βοήθεια του στην επίλυση όποιου προβλήματος εμφανιστεί.

Οι εργασίες που υλοποιούνται στοχεύουν στην αναγνώριση επί του πεδίου των ανασκαφικών δεδομένων της ανασκαφής που διακόπηκε το 2010, στην ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας στις αίθουσες με την επωνυμία «Μεγάλη Αίθουσα» και «Αίθουσα του Βωμού» και στη συντήρηση, τεκμηρίωση και μελέτη του υλικού που θα προκύψει από την σημερινή ανασκαφή.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.