Συνεχιζονται με αμειωτο ρυθμο οι εργασιες στον IGB

Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα για την υλοποίηση του αγωγού IGB στην Κομοτηνή, στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής, όπου και θα καταλήγει όταν ολοκληρωθεί.

Μάλιστα αυτές τις εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραγωγή και παράδοση των σωλήνων για τον αγωγό , με πάνω από 114 χιλιόμετρα από αυτούς να έχουν ήδη απλωθεί κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, εν αναμονή για τα επόμενα βήματα.

Οι συνδέσεις για πάνω από 80 χιλιόμετρα του αγωγού έχουν πλέον ολοκληρωθεί, ενώ ήδη 50 χιλιόμετρα των συνδεδεμένων μερών έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος.

Όμως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι εκσκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά, φτάνοντας μάλιστα στα όρια της Εθνικής Οδού Κομοτηνής -Αλεξανδρούπολης, λίγο μετά τον Ροδίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 182 χιλιόμετρα του αγωγού, τα 31 βρίσκονται εντός της Ελλάδας ξεκινώντας από την Κομοτηνή και καταλήγοντας στη Στάρα Ζαγόρα.

Ο αγωγός θα συνδέσει τα δίκτυα Φυσικού Αερίου Ελλάδος και Βουλγαρίας, θα υπάρχει η δυνατότητα της αντίστροφης ροής (reverse flow), ενώ προβλέπεται και διασύνδεση με τον αγωγό TAP.

Τέλος να θυμίσουμε προβλέπεται η μεταφορά ποσοτήτων φυσικού αερίου της τάξης των 3 δισ. κυβ. μέτρων φυσικού αερίου (φ. α.) ετησίως, με δυνατότητα αύξησής τους στα 5 δισ. κυβ. μέτρα φ. α. ετησίως με την κατασκευή Σταθμού Συμπίεσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.