Συνεχιζεται ο αγωνας για την ιδρυση Καλλιτεχνικου Γυμνασιου στην Κομοτηνη

Η αναστολή της λειτουργίας του Γυμνασίου Ν. Σιδηροχωρίου δεν επηρεάζει την προσπάθεια να ιδρυθεί Καλλιτεχνικό Σχολείο

Η είδηση για την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Ν. Σιδηροχωρίου, επηρέασε σημαντικά τους μαθητές που βρισκόταν ακόμα σε αυτό, αλλά και την τοπική κοινωνία, μιας και αποτελεί ακόμα μια δομή που φεύγει από τον οικισμό.

Όμως η αναστολή αυτή, έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμα μια προσπάθεια που γίνεται, αυτή της ίδρυσης Kαλλιτεχνικού σχολείου στο κτίριο του Γυμνασίου, μια πρόταση που έχει την στήριξη και του Δήμου Κομοτηνής.

Αυτή η προσπάθεια όμως δεν σταματά, σημείωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, η οποία τόνισε πως στόχος είναι να λειτουργήσει Καλλιτεχνικό Σχολείο στο χώρο, ώστε να μην εγκαταλειφθεί ακόμα μια μονάδα στη φθορά.

Πάντα ο σχεδιασμός ήταν για παράλληλη μονάδα

Όπως αναφέρει, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, δεν θα «πατούσε» ποτέ στο Γυμνάσιο Ν. Σιδηροχωρίου για να λειτουργήσει, δεν θα γινόταν δηλαδή μετατροπή, αλλά θα δημιουργούνταν μια νέα σχολική μονάδα, η οποία θα δούλευε παράλληλα.

Άλλωστε η μείωση του αριθμού των μαθητών του Γυμνασίου τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κενές αίθουσες, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την νέα αυτή δομή.

Να σημειωθεί πως το Γυμνάσιο Ν. Σιδηροχωρίου δεν καταργήθηκε, αλλά έχει τεθεί σε αναστολή, κάτι που σημαίνει πως αν την επόμενη χρονιά υπάρχει μαθητικό δυναμικό που μπορεί να στηρίξει το Γυμνάσιο, ανακαλείται η αναστολή και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Συνεχίζεται ο αγώνας

Οι εγκρίσεις των καλλιτεχνικών σχολείων για την χρονιά που ξεκινάει έχουν ολοκληρωθεί, με την περίοδο υποβολής αιτήσεων για την νέα σχολική χρονιά να ξεκινά τον Νοέμβριο. Η διεύθυνση θα υποβάλλει τότε την αίτηση, και θα πιέσει μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να δοθεί η έγκριση από το Σεπτέμβριο του 2022.

Άλλωστε, τόνισε, είναι ένα κτίριο που ανακαινίστηκε πρόσφατα, έχει υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαστήρια, και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των παιδιών.

«Δεν πρόκειται να παρατήσουμε το όραμα του Καλλιτεχνικού Σχολείου, δεν πρόκειται να αφήσουμε το κτίριο αυτό να παραδοθεί στο χρόνο και τη φθορά όπως άλλα σχολεία» ανέφερε η κ. Κοσμίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.