Συνεχιζεται η συγκεντρωση ειδων πρωτης αναγκης στο ΚΤΕΛ ν.Ροδοπης

Σε ετοιμότητα τα στελέχη του για την κάλυψη κάθε ανάγκης και το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών

Στην τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, νερών, ξηράς τροφής και φαρμάκων για τους Πυροσβέστες και όσους επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς και για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης, 24 Αυγούστου, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ν.Ροδόπης κ. Αντώνης Νικολαϊδης.

Ο κ. Νικολαΐδης γνωστοποίησε την επανέναρξη της συγκέντρωσης των ειδών, μετά και την προσωρινή παύση λόγω της πληρότητας της αποθήκης του ΚΤΕΛ, καθώς όπως εξήγησε ο ίδιος η αναζωπύρωση των μετώπων της Γρατινής και της Συκορράχης το βράδυ της Τετάρτης απαίτησε την εκ νέου διανομή τους.

Η κινητοποίηση από πλευράς των Ροδοπιτών ξεπέρασε όπως εξήγησε ο ίδιος κάθε προσδοκία, γεγονός για το οποίο απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς όλους, όπως αντίστοιχα και προς τους εθελοντές που συνέδραμαν στην μεταφορά των ειδών, για να εξηγήσει πως οι αποθήκες του ΚΤΕΛ θα παραμείνουν ανοιχτές για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τόσο για την συγκέντρωση όσο και για την διανομή των ειδών σε πυρόπληκτες περιοχές και μέτωπα.

Πέραν των οικισμών του Δήμου Ιάσμου που ήδη από τις πρώτες ημέρες παραδόθηκαν τα είδη, ζητήθηκε η συνδρομή τους στην παροχή νερών και στην Σχολή Αστυφυλάκων όπου διαμένουν 170 Πυροσβέστες οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Ο ίδιος επανέλαβε το κάλεσμα για την συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, ξηράς τροφής και νερών, καθημερινά από το πρωί έως τις 10 το βράδυ τονίζοντας πως όλα τα στελέχη του ΚΤΕΛ ν. Ροδόπης βρίσκονται σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν και σε περιπτώσεις εκκένωσης οικισμών εφόσον απαιτηθεί, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην βοήθεια που προσέφερε ο οδηγός του ΚΤΕΛ και πρόεδρος των trelakademy, ο κ. Σταύρος Πάττας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.