Συνεχιζεται η προσπαθεια για συμπεριληψη στο 112 υπενθυμισης μη εγκαταλειψης ζωων

Νέα επιστολή του Α. Λιάπη προς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Σε  Workshop της Zero Stray Academy με θέμα «Προετοιμασία για Φυσικές Καταστροφές και Πλάνο Εκκένωσης» συμμετείχε ως εισηγήτρια και εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η κ. Ήρα Σταματούκου, στέλεχος της Γραμματείας.

Στο τέλος της εισήγησης ο συμπολίτης μας κ. Αντώνης Λιάπης, Αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού και Περιβαλλοντικού Σωματείου «Λάιμα» υπέβαλε ερώτηση για το περιεχόμενο του μηνύματος 112 και την ανάγκη να περιληφθεί υπενθύμιση για να μην εγκαταλείπουν οι κηδεμόνες δεμένα τα ζώα τους.

Η κ. Ήρα Σταματούκου, είπε ότι δεν έχει υπόψιν της το θέμα, και αφού διεμήφθη ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους με επιχειρήματα υποστηρικτικά του αιτήματος, υποσχέθηκε να το εξετάσει.

Σε συνέχεια της παρέμβασής του ο κ. Λιάπης απέστειλα στο μέιλ της, την παρακάτω επιστολή:

«Κυρία Σταματούκου, καλημέρα!

Παρακολούθησα εχθές (20/10/2023) στο διαδικτυακό Workshop της Zero Stray Academy, με θέμα «Προετοιμασία για Φυσικές Καταστροφές και Πλάνο Εκκένωσης» την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγησή σας.

Όπως σας ανέφερα, στην ερώτησή μου, είναι πολύ σπουδαίο, στα μηνύματα του 112 που αφορούν εκκενώσεις περιοχών, να συμπεριληφθεί συντομότατη παραίνεση ελαχίστων λέξεων: “Μην εγκαταλείπετε δεμένα τα κατοικίδιά σας” ή άλλη, παρόμοιου περιεχομένου φράση.

Η επιβάρυνση του κειμένου του μηνύματος είναι αμελητέα, αλλά η σημασία της υπενθύμισης σπουδαία την ώρα του πανικού, όταν συνήθως οι πολίτες δεν έχουν πάντα την ψυχραιμία να αξιολογήσουν προτεραιότητες ενεργειών της τελευταίας στιγμής.

Όπως, επίσης, σας ανέφερα, στις 23/8/2023 απέστειλα ηλεκτρονικά επιστολή στον Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα με αυτό το αίτημα. Δυστυχώς, ακόμη, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.

Παρακαλώ θερμά, όπως εξετάσετε προσωπικά το θέμα προκειμένου να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν. Θα αποτελεί εκ μέρους σας σπουδαία συμβολή στη διάσωση αθώων ζώων σε περιόδους φυσικών καταστροφών. Δεν πρέπει να ξαναδούμε τις φρικτές εικόνες απανθρακωμένων ή πνιγμένων (αλυσοδεμένων) κατοικιδίων, όπως συνέβη πρόσφατα στον Έβρο και στη Θεσσαλία.

Προσβλέποντας σε θετική σας ανταπόκριση,

ευχαριστώ θερμά!»

«Ελπίζω ότι στο τέλος θα υπάρξει δικαίωση. Αν έστω και ένα ζώο σωθεί στο μέλλον από αυτή την αλλαγή, τότε κάθε προσπάθεια ΑΞΙΖΕΙ» σχολίασε σχετικά ο κ. Λιάπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.