Συνεχιζεται η μαχη της οριοθετησης της πυρκαγιας στο Παπικιο ορος

100 και πλέον πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη

Συνεχίζεται για 10η ημέρα η μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος, η οποία εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Με σημερινή του ανάρτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, υπογραμμίζει το δύσβατο της περιοχής που δυσχεραίνει την επιχείρηση, απευθύνοντας τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνεισφέρουν σε αυτήν την τιτάνια όπως την χαρακτηρίζει προσπάθεια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Τσαλικίδη έχει ως εξής:

Η δυσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος συνεχίζεται.

Το δύσβατο της περιοχής κι οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επιχείρηση κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την συνδρομή των εναέριων μεσων.

100 και πλέον πυροσβέστες επιχειρούν από σήμερα το πρωί στα πύρινα μέτωπα.

Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν η 1η ΕΜΑΚ, η 1η ΕΜΟΔΕ Αθηνών , η 5η ΕΜΑΚ , η 5η ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων και σημαντική δύναμη από τις πυροσβεστικές υπηρεσέες της Ροδόπης και της Περιφέρειας μας.

Από το Σάββατο επιχειρούν δύο PZL, δύο canadair , ένα ελικόπτερο ενώ την Κυριακή συμμετείχε με ριψεις νερού και chinook του Στρατού που έφτασε από την Ελευσίνα για τον ίδιο σκοπό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα, το Στρατό, τα εναέρια μέσα, όλους όσους συμμετέχουν και που συνεισφέρουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια για τον περιορισμό και κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται από την προηγούμενη εβδομάδα, και διάσωσης του τοπικού οικοσυστήματος!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.