Συνεχιζεται η επεκταση του συστηματος ημιυπογειων καδων στην Κομοτηνη

Ακόμα 18 κάδοι προστίθενται στο σύστημα αποκομιδής του Δήμου

Στην τοποθέτηση 18 ημιυπόγειων κάδων των 1.500 λίτρων, σε 11 σημεία σε όλη την πόλη, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής, αυξάνοντας τον αριθμό που χρησιμοποιεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πολλοί κάδοι προς το παρόν «συνοικούν» με τους παραδοσιακούς κάδους των σύμμεικτών, όμως σταδιακά ο Δήμος θέλει να προχωρήσει στην αντικατάσταση των περισσότερων εντός της πόλης, επιθυμώντας να μειώσει το φαινόμενο της συσσώρευσης αρκετών υπέργειων κάδων σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στην υπηρεσία όσο και στους Δημότες που τους έχουν δίπλα στα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Όσο για τους κάδους ανακύκλωσης, αυτοί θα μείνουν ως έχουν, αν και η προοπτική είναι πως σύντομα θα περάσουμε σε σύστημα 4+1 ρευμάτων ανακύκλωσης (αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί πλαστικό και κομποστοποίηση), το οποίο θα αυξήσει πάλι τους κάδους που θα υπάρχουν στην πόλη.

Οι περισσότεροι κάδοι έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά, στην Ηρώων, πίσω από το ΔΗΠΕΘΕ και σε άλλα σημεία, ενώ στόχος είναι, εφόσον το σύστημα συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά, να γίνει επέκταση του και σε άλλα κεντρικά και περιμετρικά σημεία της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.