Συνεχιζει το εργο του το Κοινωνικο φροντιστηριο της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

30 καθηγητές διδάσκουν περίπου 100 παιδιά οικογενειών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα - Την προσπάθεια και την αυτοθυσία των καθηγητών εξήρε ο υπεύθυνος ιερέας π. Χρυσοβαλάντης Δήμου

100 περίπου παιδιά, από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι την 3η Λυκείου, παρακολουθούν κάθε εβδομάδα τα μαθήματα του Κοινωνικού φροντιστηρίου της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί στην ενορία του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Εδώ και εννέα χρόνια το φροντιστήριο δίνει βοήθεια σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη, με τον υπεύθυνο ιερέα π. Χρυσοβαλάντη Δήμου να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές που προσφέρονται, για να καλύψουν όλα τα μαθήματα των μαθητών, σημειώνοντας πως μέσα από το φροντιστήριο βοηθιούνται οι οικογένειες των οποίων ο κορβανάς πλέον έχει αδειάσει.
 
«Μια απλή ενίσχυση στη διδασκαλία τους, που έρχεται μέσα από πολύ αγάπη και τη προσφορά των ανθρώπων αυτών, των καθηγητών» σημείωσε, τονίζοντας πως συμμετέχουν περίπου 30 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.
 
«Είναι νέα παιδιά, τα οποία έχουν ένα ιδιαίτερο λόγο για τον οποίο έρχονται και βοηθούν και προσφέρονται, λέγοντας “πάτερ, για να διοριστούμε είναι δύσκολο, δώστε μας την ευκαιρία να διδάξουμε, να μην ξεχάσουμε αυτό που σπουδάσαμε”» τόνισε ο π. Χρυσοβαλάντης υπενθυμίζοντας ότι στο πρόγραμμα γίνεται και προετοιμασία για τις πανελλαδικές, μέσα από το οποίο μάλιστα από τα 12 παιδιά της τρίτης Λυκείου τα 11 πέρασαν σε ΑΕΙ και 1 σε ΤΕΙ.
 
«Αυτό ήταν το μεγάλο ευχαριστώ» συνέχισε «και το μεγάλο μπράβο, δεν περιμένουμε να το ακούσουμε, θέλουμε να δούμε να προκόβουν τα παιδιά». 
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ το οποίο λαμβάνουν και οι καθηγητές. «Παρακαλούμε να τους έχει ο Θεός καλά και αυτούς που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα αλλά και όλους τους ανθρώπους που έχουν να κάνουν με τη νεότητα και τα παιδιά, θέλει ανθρώπους που να αναλώνουν τον εαυτό τους και να δίνουν τα πάντα για τα παιδιά και τη νεότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας.
 
Ο π. Χρυσοβαλάντης σημείωσε πως η όλη προσπάθεια γίνεται με την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Παντελεήμων, ο οποίος ακόμα από την χειροτονία του είχε ενδιαφερθεί για το Κοινωνικό φροντιστήριο, δείχνοντας την αδυναμία και την ευαισθησία που έχει με την νεότητα και τα παιδιά. «Φυσικά με την δική του αιγίδα και της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεχίζεται αυτό, και με τη χάρη του Θεού, θα συνεχιστεί, μέχρι να μην υπάρχει ανάγκη. Όσο ο Θεός θέλει θα προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά μας» .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.