Συνεχιζει το εργο του το Κοινωνικο Φροντιστηριο της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Παρά τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τόσο οι εθελοντές καθηγητές όσο και οι μαθητές κατάφεραν να ανταποκριθούν

Ικανοποίηση στο τέλος μια δύσκολης, από πολλές απόψεις χρονιάς, για τη βοήθεια που μπόρεσαν να προσφέρουν στους μαθητές τους, αισθάνονται όλα τα μέλη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Μάλιστα οι μαθητές τους που έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, κατάφεραν να έχουν πολύ καλές επιδόσεις, και περιμένουν να δουν αν θα μπορέσουν να εισαχθούν στις σχολές της προτίμησής τους.

Εξ αποστάσεως το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του φροντιστηρίου πατήρ Χρυσοβαλάντης Δήμου, η χρονιά ξεκίνησε πέρυσι με δια ζώσης μαθήματα, κρατώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, αλλά με το τέλος του Οκτωβρίου, έκλεισαν, προσαρμοσμένοι στα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία.

Τα παιδιά ήταν λιγότερα από άλλες χρονιές, φτάνοντας τα 50 με 55 παιδιά, εν μέρει γιατί δεν πήραν καθόλου τάξεις του Γυμνασίου.

Παρόλες τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης ωστόσο, κατάφεραν να κάνουν κανονικά τα μαθήματα, με τους εθελοντές καθηγητές να κάνουν τα μαθήματα κυρίως με δικά τους μέσα, από τις κατοικίες τους.

«Η χρονιά που τέλειωσε είναι ιδιόμορφη αλλά και ευχάριστη» σημείωσε ο π. Χρυσοβαλάντης, γιατί τα παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλήνιες πήγαν καλά στις βαθμολογίες τους, παρόλο που η εφαρμογή της νέας ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τους έχει αφήσει αβέβαιους αν θα μπορέσουν να εισαχθούν στο Τμήμα που θέλουνε, κάτι που δείχνει, κατά την άποψη του, ως υπευθύνου του φροντιστηρίου και ως γονέα, ότι η αλλαγή αυτή έγινε πολύ βιαστικά, εντός της σχολικής χρονιάς, και έτσι δεν είχαν χρόνο να προσαρμοστούν.

Όμως γενικότερα πήγαν καλά στις βαθμολογίες με μαθήτρια που ξεπερνά τα 18.000 μόρια, με τον π. Χρυσοβαλάντη να μεταφέρει την ικανοποίηση και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Άλλωστε ο Σεβασμιώτατος πάντα βρίσκεται κοντά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, έχοντας ενδιαφερθεί ακόμα και πριν την ενθρόνισή του για τη λειτουργία του.

Ελπίδα να μπορέσουν να συνεχίσουν και φέτος

«Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε πως θα ξεκινήσουμε και φέτος» σημείωσε ο π. Χρυσοβαλάντης, ο οποίος τόνισε πως έχουν έρθει ήδη σε επαφή με εθελοντές καθηγητές για να ξεκινήσουν τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου, που είναι και η πιο κρίσιμη τάξη.

Το φροντιστήριο θα παρέχει όλα όσα έκανε τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας και βιβλιοθήκη με βοηθήματα, αλλά ο τρόπος λειτουργίας του θα κριθεί και από τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν.

Το φροντιστήριο, το παλιότερο κοινωνικό φροντιστήριο στην Ροδόπη, δεν αποκλείει κανένα παιδί, γιατί θεωρούν πως αυτό ουσιαστικά δεν χτυπά την πόρτα ενός φροντιστηρίου, αλλά ανοίγεται η πόρτα της εκκλησίας, την οποία δεν κρατά κανένας θυρωρός, παρά μόνο η αγάπη, η θέληση, ο εθελοντισμός η υπομονή και η θυσία την οποία δείχνουν οι καθηγητές εδώ και 15 χρόνια, αλλά και οι γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία.

Μάλιστα πλέον έχουν και εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι πέρασαν από το φροντιστήριο, εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλέον διδάσκουν παιδιά που βρίσκονται σήμερα στη θέση που βρίσκονταν αυτοί.

«Είναι κάτι που συζητάμε συνεχώς με τον Σεβασμιώτατο, πως και μόνο που οι νέοι άνθρωποι αυτοί έρχονται, παίρνουν αυτή τη βοήθεια μέσω των μαθημάτων, αλλά και μπορούν να πουν και ένα δόξα σοι ο Θεός, που υπήρχε η Εκκλησία και η αγάπη των ανθρώπων» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.