Συνεχιζει το ανοιγμα στην κοινωνια το Παραρτημα Αποθεραπειας και Αποκαταστασης Παιδιων με Αναπηρια Κομοτηνης

Σχέδια για ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια για το καλό των ωφελούμενών τους έχει η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ

Να ανοιχτεί ακόμα περισσότερο στην κοινωνία της Κομοτηνής  θέλει η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ για το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, που το πρωί της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου έκοψε την πίτα τους.

Στο χώρο έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος, η παθολόγος κ. Βούλα Ελευθεριάδου, και εκπροσωπώντας τη ΔΕΕΠ Ροδόπης η κ. Μαρία Μπαχτσεβάνη, και η κ. Ελένη Χατζή.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που τόνισε πως στο χώρο περισσεύει η αγάπη, τόσο από την πλευρά των παιδιών, που δίνουν αφειδώς την αγάπη τους χωρίς σκοπιμότητες, αλλά και η αγάπη των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτό το χώρο. «Γιατί αν δεν αγαπάς, δεν μπορείς να προσφέρεις σε αυτό το χώρο. Εδώ δεν έχουμε δουλειά, αλλά διακονία και προσφορά» τόνισε, συγχαίροντας όσους προσφέρουν σε αυτό το χώρο ευχόμενος καλή χρονιά, και να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε ευκαιρία που μας δίνει η ζωή, θυμίζοντας το λόγο του Ευαγγελίου «αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος, ως πόλις οχυρά και υψηλή».

Να σημειωθεί πως το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Άρης Παρασχάκης, που είχε κάνει την πρακτική του άσκηση ως φοιτητής Κοινωνικής Εργασίας στο Παράρτημα.

Σημαντικό να υπάρχουν εθελοντές στο Παράρτημα Κομοτηνής

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αναστασία Τζαμπαζλή ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να υπάρχουν άνθρωποι της κοινωνίας της Κομοτηνής που είναι δίπλα στα παιδιά τους. Και αυτό γιατί το Παράρτημα Κομοτηνής φιλοξενεί τα πιο δύσκολα περιστατικά που έχει η Περιφέρεια, και χρειάζεται πολύ περισσότερη αγάπη και προσπάθεια από όλους.

«Τα παιδιά δεν θέλουν τίποτα άλλο, μια αγκαλιά και ένα νοιάξιμο» σημείωσε, παραδέχτηκε όμως πως σε αυτό το κομμάτι δεν έχουν δει, ίσως και λόγω της βαρύτητας της αναπηρίας, το ίδιο ενδιαφέρον από εθελοντές όσο βλέπουν στις υπόλοιπες έξι δομές που έχει το Κέντρο στην ΑΜΘ.

Βέβαια η περίοδος της πανδημίας ήταν αποτρεπτικό για τους εθελοντές, όμως η διοίκηση αυτή προσπάθησε να δημιουργήσει εξωστρέφεια στις δομές, ώστε να έρθει ο κόσμος κοντά σε αυτές, και θεωρεί πως κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους από όσους περίμεναν. Για αυτό και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην τους ξεχνούν, να έρχονται στο χώρο έστω και αν είναι λίγο μακριά από την πόλη, μιας και ακόμα και η επίσκεψή τους για την κοπή της πίτας ήταν σημαντική για τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο και συμμετείχαν.

Αναφερόμενη στα όσα έγιναν την προηγούμενη περίοδο, παρόλο που τους πήγε πίσω η πανδημία, στάθηκε στην λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου, που βοήθησε σημαντικά τους ωφελούμενους του παραρτήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.