Συνεχιζει την προσφορα η Φιλοπτωχος Αδελφοτητα Κυριων Κομοτηνης

Και φέτος συγκέντρωσε περίπου 40 δέματα για τους αναξιοπαθείς συμπολίτες μας

Συνεχίζει το έργο της η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής, που το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τις πιατέλες και τη λαχειοφόρο αγορά στο Ξενοδοχείο Δημόκριτος.

Για ακόμα μια φορά οι κυρίες της Φιλόπτωχου έφεραν τις πιατέλες με γλυκά, που έφτιαξαν οι ίδιες, για την λαχειοφόρο αγορά, συγκεντρώνοντας χρήματα για τους σκοπούς του Σωματείου, πραγματοποιώντας και μια χριστουγεννιάτικη βραδιά για τα μέλη τους.

Τα έσοδα διατίθενται, όπως κάθε χρόνο, για τα δέματα των Χριστουγέννων, τόνισε η πρόεδρος της Φιλόπτωχου κ. Σμαρώ Μπραντζουκάκη.

Τα δέματά των Χριστουγέννων και φέτος θα είναι 40, όμως βλέπουν φέτος πως είναι ακόμα μεγαλύτερες οι ανάγκες, την ώρα που τα κόστη στα τρόφιμα είναι πολύ υψηλά.

Τους δίνουν  βέβαια πολλοί προϊόντα σε είδος, όμως το κόστος για το λάδι και άλλα προϊόντα είναι υψηλό. Κατάφεραν παρόλα αυτά να κάνουν πλούσια δέματα, που δίνουν στις οικογένειες την Παρασκευή. Αν περισσέψει κάτι, δίνουν μικροποσά για ανάγκες θέρμανσής.

«Το κόστος έχει διπλασιαστεί, τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως τα βγάζουμε πέρα» ανέφερε, με καλή διαχείριση και προσπάθεια. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και κάνουν ό,τι μπορούν.

Στόχος της Φιλοπτώχου είναι να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια όσο μπορούν τα μέλη τους, ενώ η κ. Μπραντζουκάκη τόνισε την ανάγκη να μπουν και πιο νέες γυναίκες στην αδερφότητα, που έχουν όμως και χρόνο για να μπορέσουν να ασχοληθούν.

Ιδανικά θα πρέπει να είναι γυναίκες που πρόσφατα βγήκαν στην σύνταξη, που δεν θα έχουν τόσες υποχρεώσεις όσο αφορούν την εργασία, και λιγότερες οικογενειακές.

«Αυτό το πολύ μεγάλο καράβι που είναι η Φιλόπτωχος, δεν μπορείς να το εγκαταλείψεις να βυθιστεί, είναι ένα πολύ δυνατό σωματείο με μεγάλη ιστορία, και αν τα παρατήσουμε θα μας κρίνει άσχημα η ιστορία» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.