Συνεχιζει την αιμοδοσια το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Ενθουσιώδης η συμμετοχή, για ακόμα μια φορά, στην αιμοδοσία που επέστρεψε φέτος εντός του Τμήματος

Τη διπλή δέσμευσή του στον εθελοντισμό και την προσφορά ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στην 23η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του ΤΕΦΑΑ την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Για ακόμα μια χρονιά δεκάδες φοιτητές προσέφεραν αίμα και συμμετείχαν στις δράσεις της ημέρας, που είχαν αναλάβει οι 30 φοιτητές του 4ου έτους της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του Τμήματος.

Αποδέκτης όλων των φιαλών που συγκεντρώθηκαν είναι η τράπεζα αίματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ το παρών έδωσε ξανά και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Η συμμετοχή των φοιτητών στην αιμοδοσία είναι πάντα σημαντική

Θετική η επιστροφή της αιμοδοσίας

Βέβαια η αιμοδοσία δεν σταμάτησε ακόμα και μέσα στον κορωνοϊό, και είχε πραγματοποιηθεί, αν και σε πιο περιορισμένο επίπεδο, στο χώρο της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Φέτος όμως επέστρεψαν στο κτίριο των ΤΕΦΑΑ, σημείωσε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αθλητικό Μάρκετινγκ του ΤΕΦΑΑ κ. Έφη Τσίτσκαρη, αν και με αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Έτσι φέτος, αντί η αιμοδοσία να γίνεται στο αίθριο, όπου μπορούσαν όλοι οι φοιτητές να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσφοράς και να το προσεγγίσουν πιο εύκολα, έγινε σε αίθουσα στην άκρη του κτιρίου, ώστε να αποφευχθεί η κοσμοσυρροή.

«Και μόνο που γυρίσαμε εδώ, έχουμε τον κόσμο και τα παιδιά, με δράσεις και event, είναι θετικό» σημείωσε. Έχει δε μεγάλη σημασία για το ΤΕΦΑΑ, τους φοιτητές αλλά και όλη την κοινωνία, σημείωσε. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως όταν τράκαραν δύο φοιτητές τους πριν από ένα χρόνο, είχαν άμεσα αίμα στη διάθεσή τους, λόγω της αιμοδοσίας αυτής.

Η συμμετοχή των φοιτητών στην αιμοδοσία είναι πάντα σημαντική

Πολυδιάστατη η προσφορά της αιμοδοσίας

«Είναι πολυδιάστατη η απόφασή μας να διοργανώνουμε αυτή την αιμοδοσία» επεσήμανε η κ. Τσίτσκαρη βοηθώντας τους φοιτητές να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις, κάτι που ζητούν οι ίδιοι, καθώς είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την οποία μαθαίνουν να διοργανώνουν διάφορα event.

«Δεν νοείται πως δεν θα γίνει αιμοδοσία στο ΤΕΦΑΑ, για αυτό ακόμα και πέρυσι την κάναμε στο χώρο της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής» σημείωσε.

Όσο για τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η κ. Τσίτσκαρη τόνισε πως η μεγαλύτερη που έχουν να αντιμετωπίσουν, τόσο σε αυτήν όσο και σε όλες τις δράσεις, είναι η επαναφορά στην κανονικότητα. Ακόμα και η μάσκα, τους δίνει μια αδυναμία στην πλήρη γνωριμία μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών. Παρόλα αυτά τα παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία την αιμοδοσία, γιατί μετά από ενάμιση χρόνο αδράνειας, ήθελαν να επιστρέψουν και να αρχίσουν να συμμετέχουν και να διοργανώσουν δράσεις. «Όλα τα μέλη της ειδικότητας έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για την διοργάνωση» ανέφερε.

Αρκετοί ήταν και οι εν δυνάμει δωρητές μυελού των οστών

Σταθερή πηγή εθελοντών δωρητών μυελού των οστών το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Σημαντική όμως ήταν και η συμμετοχή των φοιτητών στην εγγραφή στον κατάλογο των δωρητών μυελού των οστών, με την πρόεδρο του Συλλόγου Δύναμη Ψυχής κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, να σημειώνει πως η ροή ήταν πολύ καλή, όπως γίνεται κάθε φορά στην συμμετοχή τους στην αιμοδοσία του ΤΕΦΑΑ, και 65 φοιτητές να εγγράφονται τελικά.

«Εδώ και χρόνια οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ είναι αυτοί που γράφονται και ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμά μας» ανέφερε, καλώντας όποιον ενδιαφέρεται να γίνει δότης μυελού των οστών να επικοινωνήσει καθημερινά με το Σύλλογο στο 2531031061, γιατί μπορεί να είναι αυτός που θα σώσει κάποιον άνθρωπο που ψάχνει συμβατό δότη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.