Συνεχιζει να στηριζει τις τριτεκνες οικογενειες της Θρακης η Εκκλησια της Ελλαδας

Ξεπερνούν τις 5.000 οι οικογένειες που επιδοτήθηκαν από το 1999

Εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, των «Εορτών της Αγάπης», όπως εύστοχα τις χαρακτηρίζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ενημερώνει το Πλήρωμά της για το Πρόγραμμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο ενισχύει τις Τρίτεκνες Χριστιανικές Οικογένειες της Θράκης.

Το Πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα της υπογεννητικότητος που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και ιδιαιτέρως η ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ξεκίνησε το έτος 1999 και τα αποτελέσματα είναι λίαν εντυπωσιακά, δεδομένης της αυξήσεως των οικογενειών που αποκτούν τρίτο τέκνο.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο έτος του Προγράμματος επιδοτήθηκαν περίπου 300 οικογένειες, ενώ σήμερα οι επιδοτούμενες οικογένειες ξεπερνούν τις 5.000, με το ύψος της επιδοτήσεως να ανέρχεται στο ποσό των 23.900.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Μητρόπολή μας, επιγραμματικά ενημερώνει για τις δράσεις που αφορούν παρόμοιες πρωτοβουλίες:

  • Επιδοτεί για το παρόν έτος 245 τρίτεκνες οικογένειες.
  • Σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την Τράπεζα Eurobank συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Αντιμετωπίζοντας την υπογεννητικότητα», το οποίο προσφέρει βρεφικό υλικό σε εγγυμονούσες.
  • Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ροδόπης προσφέρει οικονομικά βοηθήματα σε μαθητές και σπουδαστές.
  • Προσφέρει μηνιαίως επισιτιστική βοήθεια.

«Η Εκκλησία πάντοτε διακριτικά και συντονισμένα εργάζεται, πέρα από την πνευματική της διακονία και στον τομέα της φιλανθρωπίας, προσπαθώντας, στο μέτρο του δυνατού, να ανακουφίζει τις καθημερινές ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Καλεί τους Χριστιανούς να έλθουν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και να προσφέρουν εκ του περισσεύματος της καρδίας τους στον δίσκο που θα περιαχθεί στους Ιερούς Ναούς την ημέρα των Χριστουγέννων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.