Συνεχιζει να εμπνεει η Εθνικη Αντισταση

Κατάθεση στεφάνων την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, όπως αυτή συμβολίζεται από την συνεργασία των αντιστασιακών δυνάμεων στη μάχη του Γοργοποτάμου, τιμήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Ηρώο Κομοτηνής, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους –άντρες, γυναίκες και παιδιά– που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Στελέχη της πολιτειακής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας τίμησαν την θυσία και τον αγώνα όσων συμμετείχαν στην προσπάθεια να διωχθεί ο εισβολέας από την χώρα μας και την απελευθέρωση του λαού μας.

Εξακολουθεί να εμπνέει ο αγώνας

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, παρότι η χρονική απόσταση μεγαλώνει από την μεγάλη αυτή εποποιία του λαού μας, και έγιναν απόπειρες να νοθευτεί το πραγματικό της νόημα, ακόμα και σήμερα ο καθολικός αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στον κατακτητή εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να εμπνέει όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

«Τους τιμούμε με σεβασμό γιατί όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να είναι ακόμα ελεύθερη η πατρίδα μας» κατέληξε.

Τιμούμε τους προγόνους

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης τόνισε πως η χώρα μας έχει δώσει διαχρονικά τεράστιες μάχες για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, με μία από αυτές να είναι η Εθνική αντίσταση απέναντι στα κατοχικά στρατεύματα.

«Τιμούμε τους προγόνους μας οι οποίοι αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και έπεσαν ηρωικά, στις δύσκολες ημέρες της Αντίστασης» σημείωσε, με την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου να δείχνει πως όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να έχουμε πάντοτε το αγαθό της ελευθερίας.

Αφετηρία για έμπνευση

Τέλος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης κ. Νότης Χαραλαμπίδης υπενθύμισε πως το 1982 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε την ενιαία εθνική αντίσταση.

Στον Γοργοπόταμο πραγματώθηκε το εθνικό συλλογικό ιδεώδες, που στηριζόταν σε δύο πυλώνες, στον αγώνα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του φασισμού, και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, τόνισε. «Η Εθνική Αντίσταση θα αποτελεί αφετηρία για έμπνευση ώστε να υποτάσσουμε το εγώ στο εμείς, όσο αφορά τα ιδανικά της ελευθερίας, της πατρίδας και της εθνικής ανεξαρτησίας» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.