Συνεχιζει να αυξανει τα βρεφικα τμηματα το ΚΕΜΕΑ

Λόγω των πολλών αιτήσεων εγγραφής για όσα έχουν δημιουργηθεί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής

Συνεχίζει την προσπάθεια να αυξήσει τα βρεφικά τμήματα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής το ΚΕΜΕΑ, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που υπάρχει για αυτά.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και από την πρόσφατη διαδικασία των αιτήσεων επανεγγραφής και εγγραφής βρεφονηπίων και νηπίων για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο.

Βέβαια μετά την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής εκπαίδευσης, ο αριθμός των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς έχει μειωθεί, και έτσι και φέτος έχουν κενές θέσεις, όμως αντίθετα στα βρέφη, δεν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν όλες τις αιτήσεις.

Για να λειτουργήσουν τα τμήματα, χρειάζεται ειδική μέριμνα και περισσότεροι νηπιαγωγοί. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αρκετών τέτοιων τμημάτων, προσθέτοντας ήδη ακόμα δύο, ενώ έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα, μιας και προς το παρόν μπορούν να ικανοποιήσουν μόνο τα 2/3 των αιτήσεων.

Μετά την μείωση των νηπίων που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς, έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες για να δημιουργήσουν μέσα στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς τα βρεφικά τμήματα τα οποία όμως πέρα από το αυξημένο προσωπικό, θέλουν και επαυξημένες προδιαγραφές.

«Έχουν γίνει πάρα πολλές παρεμβάσεις στο διάστημα αυτό στους παιδικούς μας σταθμούς, είναι καλοί παιδικοί σταθμοί. Δεν λείπει τίποτα ούτε από παιχνίδι ούτε από υλικό και το προσωπικό μας έχει πλέον εμπειρία με το ΕΣΠΑ και δεν υπάρχουν προβλήματα» ανέφερε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.