Συνεχιζει για ακομα δεκα χρονια στο Μουσειο Φυσικης Ιστοριας η Οικολογικη Ομαδα Ροδοπης

900 παιδιά επισκέφτηκαν μόνο τους τελευταίους μήνες το Μουσείο

Για ακόμα δέκα έτη θα συνεχίσει να κρατά ανοιχτό και να υποδέχεται τους επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Κομοτηνής στην Πάνδροσο η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την Τετάρτη 15 Ιουνίου την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Οικολογική ομάδα ανέλαβε πριν από δέκα χρόνια την λειτουργία του Μουσείου, το οποίο έμενε κλειστό από το 2009, και από τότε φροντίζει ανελλιπώς για την εύρυθμη λειτουργία του, την καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και τη συντήρηση των υποδομών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Μια πολύ καλή δεκαετία

Όπως ανέφερε το μέλος της Οικολογικής Ομάδας κ. Σωκράτης Γρηγορόπουλος, όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξαν μια πολύ καλή συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα παιδιά της οποία απευθύνονται κυρίως το Μουσείο, αλλά και με τη Δευτεροβάθμια.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μάλιστα θεωρεί το γεγονός ότι μόνο τους τελευταίους μήνες, από τη στιγμή που επιτράπηκαν οι μετακινήσεις, επισκέφτηκαν το μουσείο περίπου 900 παιδιά με τους συνοδούς τους.

Τόνισε δε προς το Συμβούλιο, πως έχουν όλη την καλή διάθεση να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή για ακόμα δέκα χρόνια, γιατί διαπιστώνουν πως τα παιδιά φεύγουν ενθουσιασμένα, παίρνουν μαζί τους κάτι από αυτά που ακούν. Άλλωστε θεωρεί πως αν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να τα πάμε καλύτερα στον περιβαλλοντικό τομέα, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα παιδιά.

Από κοινού υποστήριξη του Μουσείου

Το μνημόνιο προβλέπει την από κοινού υποστήριξη της λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τη μεταφορά της έδρας της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης στον χώρο που στεγάζεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής και με επιστημονική φροντίδα λειτουργία του Μουσείου, αλλά και την

Ανάπτυξη δράσεων ενημερωτικού, επιμορφωτικού χαρακτήρα σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές δομές της Ροδόπης, προκειμένου να προσφερθεί η απαιτούμενη ενημέρωση και γνώση στη νεολαία του τόπου μας.

Η Οικολογική Ομάδα αναλαμβάνει και τη διοργάνωση ξεναγήσεων ντόπιων και ξένων επισκεπτών, με σκοπό τόσο την προβολή  του Μουσείου, όσο και τη συμβολή στην εδραίωση οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων διευρυμένων δράσεων, που θα έχουν ως κύρια στόχευση την ανάπτυξη οικολογικού τουρισμού με κεντρικό άξονα αναφοράς το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. 

Ο Δήμος Κομοτηνής αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες συντήρησης του Μουσείου και του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και το κόστος των παρεμβάσεων που ενδέχεται να απαιτηθούν μελλοντικά, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα το Μουσείο, ενώ η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη  λειτουργίας του Μουσείου και τη διαφύλαξη της καθαριότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.