Συνεχιστηκε και φετος ο μαραθωνιος επιτυχιων στο Φροντιστηριο «2001 Οροσημο»

Επιτυχίες στο τέλος μια μεγάλης προσπάθειας εκπαιδευτικών και μαθητών του Χρήστου Μπισικλή, Αγγελικής Μάγγα, Ελισάβετ Γιωργακούδη, Θανάση Μαρκόπουλου, Άγγελου Γρηγορούδη και Αθανασίας Ουρεϊλίδου

Το τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας σήμανε η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «2001 Ορόσημο».

«Ο 44ος μαραθώνιος επιτυχίας επισφραγίστηκε με τα χαμόγελα των μαθητών» τόνισαν η Μαρία και Μάρθα Λιπορδέζη κάνοντας λόγο για «χαμόγελα που είναι η ανταμοιβή όλων των ανθρώπων του Φροντιστηρίου για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, μιας και οι κόποι και οι θυσίες τους ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αποδίδοντας καρπούς επιτυχίας».

Οι ίδιες υπογράμμισαν την χαρά τους για τις επιδόσεις των μαθητών και των μαθητριών τους, που όπως τόνισαν επιβεβαιώνουν πως η αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια, όπως έχει πει και ο Αριστοτέλης. «Οι μαθητές μας με συστηματική προσπάθεια απέδειξαν ότι μπορούν να κατακτήσουν τους στόχους τους, θέτοντας τον πήχη ψηλότερα» ανέφεραν συγχαίροντας όλους τους υποψηφίους για την προσπάθειά τους και τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

«Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους αλλά και τους συναδέλφους για την αφοσίωση και επιμονή τους. Είμαστε δίπλα στους μαθητές μας σε κάθε τους βήμα, ιδιαίτερα στην σημαντική διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου» συνέχισαν τονίζοντας πως «η δέσμευσή μας για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης παραμένει αμετάβλητη και νιώθουμε χαρά και περηφάνια που συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των νέων μας».

Φτάνοντας το 20 στα μαθηματικά

Να ξεκλειδώσει όλες τις επιλογές στο πεδίο του στη θετική κατεύθυνση, πετυχαίνοντας το 20 στα μαθηματικά και συνολικά 18.900 μόρια, κατάφερε ο Χρήστος Μπισικλής.

Η περίοδος των Πανελληνίων δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο του φάνταζε πριν τις εξετάσεις, γιατί μέσα στη χρονιά είχε ένα σωστό πρόγραμμα, τόσο στο διάβασμα,  αλλά και σε άλλα πράγματα, σωστό πρόγραμμα, σωστή διατροφή, ενώ τόσο οι άνθρωποί του όσο και το Φροντιστήριο ήταν δίπλα του σε κάθε βήμα.

«Ήρθαν όλα σταδιακά, ήμουν σωστά προετοιμασμένος, οπότε στο τέλος δεν χρειάστηκε να τρέχω τελευταία στιγμή και φυσικά μπόρεσα και απέδωσα» σημείωσε, μιας και στις εξετάσεις δεν είδε κάτι που δεν είχε δει στο φροντιστήριο, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Πρώτη του επιλογή είναι το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών  Επιστημών, στο ΕΜΠ, μια σχολή με πολύ μεγάλο εύρος, που δίνει πολλές δυνατότητες αν και προς το παρόν κλίνει προς την κατεύθυνση της Φυσικής.

Επιλογή η Νομική Κομοτηνής

Τα 18.000 μόρια περίπου έφτασε η Αγγελική Μάγγα, μετά από μια πολύ πιεστική χρονιά, κατά την οποία είχε να αντιμετωπίσει πάρα  πολύ άγχος. Οι καθηγητές και  το φροντιστήριο όμως τους βοήθησαν να το αποβάλλουν, καταφέρνοντας να διαχειριστούν τα θέματα, παρά τη δυσκολία τους.

«Η χρονιά ήταν αρκετά πιεστική, αλλά αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα και μια συστηματική προσπάθεια, είναι εφικτό το να γράψει κανείς καλά» σημείωσε.

Η ίδια στοχεύει στη Νομική, γιατί θεωρεί πως ταιριάζει πιο πολύ στον χαρακτήρα της, καθώς έχει αρκετά αυξημένη αίσθηση του δικαίου, οπότε θα  ήθελε να μπορέσει  να επιτελέσει ένα τέτοιο έργο, επιλέγοντας μάλιστα την Νομική Κομοτηνής, θεωρώντας πως είναι πάρα πολύ καλή σχολή.

Ενασχόληση με τη Νομική επιστήμη

Στην Νομική Κομοτηνής θέλει να εισαχθεί και η Ελισάβετ Γιωργακούδη, που έφτασε τα 18.560 μόρια στο ίδιο πεδίο, και η οποία είχε μια πολύ θετική εμπειρία στις εξετάσεις.

«Μόλις ξεκινήσαμε μου έφυγε και το άγχος και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Μας βοήθησε πάρα πολύ και το σχολείο, αλλά κυρίως το φροντιστήριο. Είχαμε ψυχολογική στήριξη από όλους μας τους καθηγητές και τις καθηγήτριες. Πραγματικά ήταν τρομερή η βοήθεια και τους ευχαριστώ για αυτό» σημείωσε.

Επέλεξε την Νομική, γιατί της αρέσει πολύ αυτή η επιστήμη, και θα ήθελε να έχει τις γνώσεις ώστε στη συνέχεια να «κουμπώσει» πολύ ωραία με ό,τι ήθελε να κάνει. Έχει και την ευκαιρία να μείνει στην πόλη της, την Κομοτηνής, στηρίζοντάς την και μην φεύγοντας από αυτή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μια χρονιά με άγχος και προετοιμασία

Στα 17.600 μόρια περίπου έφτασε ο Θανάσης Μαρκόπουλος στο τέταρτο πεδίο, σε μια χρονιά που θεωρεί αρκετά δύσκολη, με πολύ άγχος.

«Ευτυχώς είχαμε και από το φροντιστήριο την κατάλληλη καθοδήγηση, μας βοηθούσαν όσο μπορούσαν και στο θέμα του άγχους. Πιστεύω ότι πήγαμε στις εξετάσεις κατάλληλα προετοιμασμένοι και ήμασταν έτοιμοι για  κάθε ενδεχόμενο» ανέφερε.

Πρώτη του επιλογή είναι το Τμήμα Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής στο ΠΑΜΑΚ, στην οποία αναμένει να εισαχθεί χωρίς πρόβλημα. Και αυτό γιατί φέτος, που ξεκίνησε να μελετά τα Οικονομικά είδε ότι έχει μια κλίση σε αυτή την επιστήμη, και θέλει να την ακολουθήσει.

Τελικός στόχος η Οδοντιατρική

19.200 μόρια συγκέντρωσε η Αθανασία Ουρεϊλίδου, στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ στην κατεύθυνση Υγείας,  Πρόνοιας και Ευεξίας. Όλη την χρόνιά, τόνισε, είχε πολύ άγχος από τη φύση της, για αυτό και προσπαθούσε να μην αφήνει καμιά εκκρεμότητα. Όλη αυτή την περίοδο έκανε ό,τι της έλεγαν οι καθηγητές της, φέρνοντας εις πέρας ό,τι είχε να κάνει.

Στόχος της είναι η Οδοντιατρική Σχολή, η οποία αποτέλεσε το όνειρό της από πολύ μικρή, και πάντα ήθελε να την ασκήσει, και τώρα θα έχει την ευκαιρία να το κάνει.

Η δυσκολία των θεμάτων «δείχνει» ιδιωτικά πανεπιστήμια

Τα 16.500 μόρια έφτασε στην Θετική Κατεύθυνση ο Άγγελος Γρηγορούδης, ο οποίος θεωρεί ότι τόσο στο σχολείο, όσο και το φροντιστήριο τους βοήθησαν πάρα πολύ να ανταπεξέρθουν, ιδιαίτερα φέτος που τα θέματα ήταν πολύ απαιτητικά.

Τον ίδιο τον βοήθησε ότι συνδύασε μαζί με το διάβασμα και το ποδόσφαιρο, μη σταματώντας τον αθλητισμό κάτι που τον βοήθησε να κρατήσει ισορροπία και να μπορέσει τελικά να αποδώσει καλύτερα, κάτι που θεωρεί πως θα πρέπει να κάνουν όλοι οι υποψήφιοι.

Όσο για την σχολή που θα επιλέξει; Από το Φροντιστήριο θεωρούν πως θα πρέπει να ασχοληθεί με τα μαθηματικά, ενώ από την οικογένεια κλίνουν περισσότερο σε μια πολυτεχνική σχολή, αλλά μένει ακόμα χρόνος για να το αποφασίσει.

Έχοντας περάσει από τις φετινές εξετάσεις, και την σημαντική δυσκολία ιδιαίτερα στα θέματα της Φυσικής, εκτίμησε πως τόσο τα ίδια τα θέματα, όσο και η αυστηρότητα που επέδειξαν και οι βαθμολογητές, στοχεύουν στην σταδιακή μετατόπιση των υποψηφίων προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Θεωρώ ότι θέλουν να περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα θέματα ήταν πιο  δύσκολα από τις προηγούμενες  χρονιές. Αποτρέπει ένα μαθητή να πάει στο  φροντιστήριο και να κρατήσει τα χρήματά του για να επιλέξει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.