Συνεχεις οι εργασιες στους ναους τοσο εντος, οσο και εκτος Κομοτηνης

Σημαντικές επισκευές γίνονται στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Νέας Αδριανής, από το Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες στον Άγιο Δημήτριο Στρύμης

Μπορεί οι εργασίες στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής να ολοκληρώνονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παρεμβάσεις στους ναούς της Κομοτηνής, αλλά και συνολικά στην χωρική αρμοδιότητα της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής έχουν σταματήσει.

Αυτή την περίοδο γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις σε μια σειρά από ναούς τόσο εντός, όσο και εκτός της πόλης, τόσο όσο αφορά στη συντήρηση, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις στην επισκευή ναών που έχουν προβλήματα.

Φυσικά οι πιο γνωστές σε όλους εργασίες είναι αυτές που γίνονται στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα να εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά, στις κολώνες, τη στέγη και την εκ βάθρων ανακαίνιση, που θα εγγυηθεί την ακεραιότητα του ναού και σε βάθος χρόνου.

«Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα 100 χρόνια, αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς δεν θα χρειαστεί να βάλουν ούτε ένα καρφί, μόνο να συντηρήσουν τον ναό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όμως γίνονται και πολλές παρεμβάσεις που δεν φαίνονται, όπως στη Νέα Αδριανή, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου το έδαφος κάτω από το ναό είχε αρχίσει να υποχωρεί, και στον οποίο γίνονται εργασίες ώστε να προστατευτεί και να αποκατασταθεί.

Ήδη έχουν γίνει οι εργασίες στο δάπεδο του ναού, ενώ μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει και η αποκατάσταση της οροφής του.

Παράλληλα υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και στον Ναό Αγίου Δημητρίου στη Στρύμη, ο οποίος μάλιστα έχει μετακινηθεί αρκετά και μάλιστα κινδυνεύει να πέσει, λόγω ενός παρακείμενου ρυακιού.

Ο ναός αυτός χρειάζεται εκτενείς και δαπανηρές εργασίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο.

«Σε όλους τους ναούς, στην πόλη και στα χωριά μας, θα κάνουμε εργασίες. Με τη χάρη του Θεού και τη βοήθεια των ανθρώπων, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.