Συνεχεια στον «πολεμο» ανακοινωσεων του Εργατικου Κεντρου απο την Ανεξαρτητη Συνδικαλιστικη Παρεμβαση

«Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να μην χάσουν τις καρέκλες τους και αναγκαστούν να γυρίσουν στη δουλειά»

Εκ νέου ανακοίνωση από την πλευρά της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης προκάλεσε η ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ που δημοσιεύσαμε στο από 18 Μαρτίου φύλλο της εφημερίδας μας. Στη νέα ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση σημειώνει για τα μέλη της ΔΗΣΥΕ πως «δυστυχώς το θράσος τους είναι απίστευτο» συμβουλεύοντας να «μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη είναι αλήθεια, είδαμε την απάντηση της ΠΑΣΚΕ (νυν ΔΗΣΥΕ), στην ανακοίνωση που βγάλαμε, με αφορμή την πρόταση του Προέδρου κ. Μαγαλιού να μηνύσει το Εργατικό Κέντρο, την υπάλληλό του, πρόταση που η ΔΗΣΥΕ λέει ότι απέσυρε, αλλά δυστυχώς, μετά από μυστική ψηφοφορία την οποία έχασε, μια και όλες οι άλλες παρατάξεις την καταψήφισαν.
 
Δεν περιμέναμε όμως να προκαλέσει η ανακοίνωσή μας τέτοια σύγχυση (μας αποκαλεί πότε «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» και πότε «Αριστερή Συνδικαλιστική Παρέμβαση») και τέτοιο παραλήρημα.
 
Ευτυχώς ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε. Γιατί η ΔΗΣΥΕ κατηγορεί εμάς για τα πάντα στο Εργατικό Κέντρο και το Εργατικό κίνημα, ενώ αυτοί που διοικούν επί δεκαετίες είναι αθώες περιστερές, που τους κατηγορούμε άδικα (εμείς οι κακοί).
 
Ας δούμε λοιπόν τι μας λέει η ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΕ).
 
Πρώτο, ότι δεν έχουμε σχέση με τον συνδικαλισμό και μας ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες και να μην πηγαίνουμε στη δουλειά. Αυτό από μόνο του σαν κατηγορία, από ανθρώπους που έχουν να πάνε πάνω από 15 χρόνια στη δουλειά τους, προκαλεί γέλια. Είναι γνωστό ότι τα μέλη της παράταξής μας δουλεύουν σε εργοστάσια και μάλιστα σε βάρδια. Επίσης όλοι εκλεγόμαστε από τα Εργοστασιακά Σωματεία μας. Ας μας πούνε οι της ΔΗΣΥΕ γιατί από την ηγετική ομάδα κανένας τους δεν εκλέγεται από τα Σωματεία της εργασίας τους, αλλά από κλαδικά ανενεργά Σωματεία; Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου να μην εκλέγεται από τους συναδέλφους του στο χώρο εργασίας; Οπότε ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Μάλλον ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να μην χάσουν τις καρέκλες τους και αναγκαστούν να γυρίσουν στη δουλειά.
 
Δεύτερον, λένε ότι είναι μπροστάρηδες στους αγώνες. Κι αυτό, όταν λέγεται από τους συγκεκριμένους κυρίους, προκαλεί μόνο γέλια. Μιλάμε πάλι γι’ αυτούς τους «συνδικαλιστές», που πριν μερικά χρόνια δεν έκαναν εορτασμό για την Πρωτομαγιά. Είναι αυτοί που εσχάτως έγιναν αγωνιστές, από τότε που το ΠΑΣΟΚ έφυγε από την κυβέρνηση και κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων, γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν σε συγκέντρωση ούτε την παράταξή τους.
 
Τέλος, μας λένε ότι ξεμυαλίζουμε τους εργαζόμενους. Νομίζουμε ότι αυτό, είναι τίτλος τιμής για συνδικαλιστές, ειδικά όταν το λένε αυτοί, που αισθάνονται περισσότερο εργοδότες παρά εκπρόσωποι εργαζομένων. Εμείς αυτό που προτείναμε στο ΔΣ του ΕΚ, ήταν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚ συνεχές ωράριο (όπως δούλευαν επί χρόνια) κι όχι σπαστό, που εκδικητικά επέβαλε ο Πρόεδρος, όταν οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους
 
Όλα τα άλλα για τα Σωματεία και ποιοι ψηφίζουν, ας μας πει ο Πρόεδρος γιατί αρνείται πεισματικά να δώσει στις παρατάξεις τα πρωτόκολλα ψηφοφορίας από τα Σωματεία για να δούμε πραγματικά ποιοι ψηφίζουν στα διάφορα κλαδικά Σωματεία;
 
Δεν θέλουμε πραγματικά να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο με αυτούς που διοικούν το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, γιατί είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, αλλά δυστυχώς το θράσος τους είναι απίστευτο.
 
Και για το τέλος, μια και αναφέρεται το Σωματείο της ΝΤΙΑΞΟΝ στο οποίο ενεργοποιούνται μέλη της παράταξής μας, τους συμβουλεύουμε να μην ασχολούνται με πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις, μια και δεν υπέγραψαν ποτέ στη ζωή τους Σύμβαση. Η ΝΤΙΑΞΟΝ είναι το μοναδικό Σωματείο που υπογράφει, παρά την ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, αυτή τη στιγμή Συλλογική Σύμβαση στο Νομό και είναι από τα ελάχιστα Σωματεία της περιοχής που έκανε πολυήμερες απεργίες διεκδικώντας Σύμβαση κι όχι όταν απειλείται με κλείσιμο, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις που έχουμε κινητοποιήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.