Συνεχεια στην προσπαθεια αρσης απαλλοτριωσης κτιριων στην κεντρικη πλατεια

Μετά την απόφαση του Μαρτίου, ακολουθούν αρκετά βήματα ακόμα

Πολλά επεισόδια φαίνεται να έχει ακόμα η προσπάθεια για την άρση της απαλλοτρίωσης, μετά από 82 χρόνια, ιδιοκτησιών που βρίσκονται στην νότια πλευρά της πλατείας, μπροστά από την Καπναποθήκη, μιας και το θέμα επέστρεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο είχε αποφασίσει την άρση της απαλλοτρίωσης τον Μάρτιο, σε συνεδρίαση που έγινε ειδικά για αυτό το θέμα. Κατά της απόφασης προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες της Καπναποθήκης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία απορρίφθηκε.

Ο Δήμος πλέον πρέπει να κινήσει τη διαδικασία τροποποίησης προκειμένου να καταστεί οικοδομήσιμο το ακίνητο ή το μέρος αυτού που δεν είναι πλέον υπό απαλλοτρίωση.

Για αυτό και το συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση τροποποίησης, σύμφωνα με την οποία η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με το βορειοδυτικό και βόρειο πρόσωπο της ιδιοκτησίας των αιτούντων, και το ακίνητο, με εμβαδόν 247,20 τ.μ. και πρόσωπο 27,00 μ., καθίσταται άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά των αιτούντων, που βρέθηκαν στην συνεδρίαση, υπήρξαν αιχμές προς τους ιδιοκτήτες της Καπναποθήκης και αναφορές σε παρελκυστικές τακτικές.

Όμως σε αντίθεση με την προηγούμενη, πολύωρη συζήτηση του θέματος, αυτή τη φορά το Συμβούλιο ενέκρινε σύντομα την τροποποίηση, που όμως δεν τελειώνει εδώ, μιας και υπάρχουν πολλά στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Φαίνεται λοιπόν πως τα 82 χρόνια θα γίνουν περισσότερα, ανάλογα φυσικά και με τις διαμάχες που μπορεί να συνεχιστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.