Συνεχεια επιδοτησεων συλλογων στον Δημο Κομοτηνης

Ακόμα 7 αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία έλαβαν συνολική επιχορήγηση 8.700 ευρώ

Με γκρίνια συνεχίστηκε η εξειδίκευση των ποσών που κατανέμονται στα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της Κομοτηνής, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27 Μαρτίου, ακολουθώντας το μοτίβο που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Και παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά τα σωματεία ήταν 7 αντί για τα 17 της προηγούμενης εβδομάδας, η κατανομή πάλι δεν φάνηκε να ικανοποιεί αρκετούς από τους εκπροσώπους τους, που βρέθηκαν στην αίθουσα του συμβουλίου.
 
Όπως ανέφερε, για ακόμα μια φορά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, το συνολικό ποσό που μπορεί, εκ του νόμου, να διατεθεί ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, 65.000 για αθλητικά σωματεία και 35.000 ευρώ για πολιτιστικά σωματεία.
 
Ήδη έχουν κατατεθεί άνω των 50 αιτημάτων στο Δήμο, και όπως και την προηγούμενη φορά, έφεραν προς ψήφιση όσα αιτήματα ήταν ώριμα.
 
Την κατανομή των ποσών αποφάσισε μια άτυπη επιτροπή που έχει δημιουργηθεί, στην οποία συμμετέχουν δύο σύμβουλοι από την συμπολίτευση και δύο από την αντιπολίτευση, και τόνισε πως θα συνεχίσουν να έρχονται, τουλάχιστον όσο μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις το Συμβούλιο, μιας και υπόκειται σε περιορισμούς λόγω της προεκλογικής περιόδου.
 
Επέστησε δε την προσοχή των συλλόγων στη φύση των αιτημάτων τους, μιας και ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο συγκεκριμένες δαπάνες, που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με μετακινήσεις και διαμονή, κάτι που αποτέλεσε και το λόγο για τον περιορισμό κάποιων από των επιχορηγήσεων. 

Τα ποσά που θα πάρουν οι σύλλογοι 

Έτσι λοιπόν θα χρηματοδοτηθούν 7 σωματεία, 6 αθλητικά και 1 πολιτιστικό.
 
Τα αθλητικά σωματεία θα λάβουν 8.200 ευρώ, και πρόκειται για τα:
1. Ελληνικός Ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής 1.000 ευρώ
2. Αθλητικός σκοπευτικός σύλλογος Κομοτηνής1.000 ευρώ
3. Α.Σ. Δημοκρίτειο 1.500 ευρώ
4. Π.Μ.Σ. Ολυμπιάδα Κομοτηνής 2.500 ευρώ
5. Α.Σ. Παλαίμαχων Κομοτηνής ΑΕ Κομοτηνής 1.500 ευρώ
6. Α.Ο. Μαχητών Κομοτηνής 700 ευρώ
 
Επίσης χρηματοδοτήθηκε και ένα πολιτιστικό σωματείο, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον της Θεοτόκου με 500 ευρώ. Η επιχορήγηση αυτή έφερε για ακόμα μια φορά παράπονα από τα μέλη των Σωματείων, όσο αφορά το ύψος της, παρόλο που ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης επανέλαβε αυτό που είχε τονίσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι πρέπει τα ποσά να δίνονται με μέτρο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των συλλόγων.
 
Παρόλα αυτά, και μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, σημείωσε πως αν περισσέψουν χρήματα μετά από όλες τις αιτήσεις των συλλόγων, μπορεί να υπάρξει κάποια μέριμνα, παρόλο που φάνηκε να μην περιμένει να υπάρξει κάποιο τέτοιο υπόλοιπο.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.