Συνεχεια επαφων για την ΕΑΥΡ

Σε πρώτο πλάνο όλα τα προβλήματα των αστυνομικών της Ροδόπης

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του  Προεδρείου  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Ένωση προέβη σε  αναλυτική ενημέρωσή του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης  με ικανό αριθμό αστυνομικών για την κάλυψη των 95  κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις του Ιανουαρίου  2023, στην εξέλιξη  των διαδικασιών   για τη στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής και κάλυψης των οργανικών θέσεών  του με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  για την στελέχωση των Νεοϊδρυθεισών  Υπηρεσιών, καθώς επίσης στην άμεση επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών ή εναλλακτικά τη μεταστέγαση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, στην ανάγκη ανανέωσης του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων και στην παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Τη συζήτηση απασχόλησε πολύ σοβαρά το πρόβλημα της μακροχρόνιας και παράτυπης  κράτησης ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια, όπως αυτό αναδείχθηκε και καταγγέλθηκε ήδη από τις 17 Οκτωβρίου με κοινό έγγραφο της Ένωσης  με τη Σ.Κ.Α. Ν. Ξάνθης και την Ε.Α.Υ.Ν. Καβάλας. Μάλιστα από πλευράς της ΕΑΥΡ υποβλήθηκαν προτάσεις που η υιοθέτησή τους θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επίλυση του προβλήματος.  

Ο Γενικός Γραμματέας αφού αναγνώρισε  το δίκαιο των αιτημάτων, δεσμεύτηκε ότι  θα εξετάσει τις προτάσεις και από μέρους του θα εκδηλώσει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, επιβλέποντας προσωπικά την εξέλιξη των διαδικασιών για την ικανοποίηση των αιτημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγωγικής συζήτησης, η Ένωση βράβευσε τον  κ. Γενικό Γραμματέα για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Έλληνες Αστυνομικούς και στην κοινωνία, καθώς επίσης για τη διαχρονική στήριξή του και τις παρεμβάσεις που ο ίδιος εκδήλωσε και επέφεραν την επίλυση πολλών προβλημάτων που κατά καιρούς απασχόλησαν τα μέλη  της ΕΑΥΡ, προσφέροντάς του ένα γλυπτό που απεικονίζει το Ηρώο της πόλης μας με συνοδευτική τιμητική πλακέτα.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύει  και τις θετικές  παρεμβάσεις που εκδηλώνει προκειμένου για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας», αναφέρει σε μήνυμά της η ΕΑΥΡ.

Επαφές και με τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχείρισης

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα, συνάντηση  της Προέδρου της Ένωσης κ. Σταυρούλας Τζατζανά, με τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Α.Ε.Α. ,Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Παντελή.

Τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν σχετικά με την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν:

α) στη στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής,

β) στην επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών ή εναλλακτικά τη μεταστέγαση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας,

γ)την ένταξη  του  Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής στο πρόγραμμα  ενεργειακής αναβάθμισης «ΗΛΕΚΤΡΑ»,

δ) στη στέγαση και λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. σε χώρο του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής

ε) στον εφοδιασμό της Δ.Α. Ροδόπης με τέσσερις καινούριες μηχανές Δίκυκλης Αστυνόμευσης που προορίζονται για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και η προμήθειά τους θα γίνει εντός μερικών μηνών, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός απότοκο της συνεργασίας της Ένωσης με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και με τον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο.

Στο τέλος της συνάντησης, από την Πρόεδρο της ΕΑΥΡ τέθηκε το ζήτημα του μη   εφοδιασμού  του προσωπικού της Δ.Α. Ροδόπης με τα προβλεπόμενα είδη ιματισμού κ.λ.π. που η Υπηρεσία υποχρεούται να παρέχει στους αστυνομικούς. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αναγκαιότητα να χορηγηθούν άμεσα στο αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α.Ροδόπης, τουλάχιστον στολές  υπ΄αριθ.  8δ.

Από πλευράς του Προϊσταμένου του Κλάδου, έγινε ενημέρωση ότι ήδη ζητήθηκε από τις Δ.Α Χώρας να αναφέρουν τις υπάρχουσες ανάγκες σε υλικά που προβλέπεται υποχρέωση χορήγησης από την Υπηρεσία στο αστυνομικό προσωπικό. Όσον αφορά στο αίτημά μας για άμεση χορήγηση στολών υπ.αριθ.8δ, συμφώνησε με την αναγκαιότητα και για την επίλυσή του πρότεινε να ενημερωθεί η Διαχείριση της Δ.Α Ροδόπης και να έρθει σε επικοινωνία με τον Κλάδο ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η παροχή των κονδυλίων που αφορούν στον συγκεκριμένο κωδικό και να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη προμήθεια.

Η κ. Τζατζανά, ευχαρίστησε θερμά τον Υποστράτηγο κ. Παντελή για τη διαχρονική καλή συνεργασία και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την επίλυση  των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΑΥΡ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.