Συνεχεια απεργιακων κινητοποιησεων για τους Εξωτερικους Φρουρους

Αδιαφορία καταλογίζουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ

Συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του το Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής. Συμπλέοντας με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και την Τρίτη 2 Μαρτίου σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης και θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής και μετάγονται με ασθενοφόρα οχήματα. Επίσης δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα καταστήματα κράτησης και στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τέλος δεν θα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια Ομοσπονδία των εξωτερικών φρουρών της χώρας καταλογίζει αδιαφορία στο αρμόδιο υπουργείου. «Διαπιστώνοντας δυστυχώς πως παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και ολοκληρώθηκαν από όλες τις Φρουρές επί του συνόλου των καταστημάτων κράτησης την προηγούμενη εβδομάδα και παρά το δικαιότατο των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στα καταστήματα κράτησης και ειδικότερα στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

Γι’ αυτό και καλεί έτι μια φορά «άπαντες να νοιώσουν την τεράστια ευθύνη και έχοντας την εξουσία, όπως δρομολογήσουν ΑΜΕΣΑ όλες εκείνες τις ενέργειες που χρήζουν για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την Υπηρεσία μας προχωρώντας παράλληλα στην ανασύσταση των δομών της Εξωτερικής Φρουράς ώστε να παραμείνει μία από τις «εγγυήτριες» Υπηρεσίες για την διασφάλιση της ομαλότητας και της τάξης εντός και εκτός των καταστημάτων κράτησης προς όφελος της κοινωνίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.