Συνδυασε την κτηνοτροφια με την τεχνολογια: βρισκει τα διαφυγοντα ζωα του με drone

Λόγω του κόστους εργασίας και της ευκολίας που προσφέρει

Ο Μεσούτ Τοπάλ ζει στο χωριό Νταγκλίκ του Μερσίν και ασχολείται με τη κτηνοτροφία. Δυσκολευόταν να ελέγξει τα κοπάδια του και έτσι αποφάσισε να προμηθευτεί ένα drone.  Όταν βοσκεί τα ζώα του σε ορεινή περιοχή, με τη βοήθεια του drone εντοπίζει τα διαφυγόντα ζώα του. 

Ο Τοπάλ αρχικά, λόγω της εξαφάνισης των ζώων αποφάσισε να βρει έναν βοσκό, ωστόσο, τόσο το κόστος της απασχόλησης των βοσκών όσο και το γεγονός ότι οι βοσκοί εγκατέλειπαν τη δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα ώθησαν τον Τοπάλ να αναζητήσει ένα διαφορετικό τρόπο.

«Η δουλειά μου με το drone έχει γίνει ευκολότερη»

Ο μεγαλύτερος βοηθός του Τοπάλ, ο οποίος αποφάσισε να συνδυάσει την κτηνοτροφία με την τεχνολογία, είναι πλέον ένα drone και ο ίδιος αναφέρει «Σκέφτηκα να βρω έναν βοσκό όμως κόστιζε πολλά και δούλευαν ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι γείτονες μας ειδοποιούν όταν τα ζώα εγκαταλείπουν τους στάβλους και μέχρι να τα βρούμε πάνε σε άλλα μέρη και κάποιες φορές χάνονται. Είναι αρκετά δύσκολο να τα ψάχνουμε για ώρες και έτσι αποφάσισα να πάρω ένα drone. Παράλληλα και το κόστος του είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με ανθρώπινο δυναμικό. Πλέον έχει γίνει ευκολότερος ο εντοπισμός των ζώων».

Βρίσκει τα ζώα του που διαφεύγουν στους πρόποδες του βουνού ή σε μια σπηλιά με drone

Ο Μεσούτ Τοπάλ είναι πλέον σε θέση να διαχειριστεί το κοπάδι του από εκεί που κάθεται εύκολα και γρήγορα. «Είναι πιο εύκολο να βρεις το ζώο αφού το εντοπίσει το drone» είπε ο ίδιος καταλήγοντας και συνέχισε «ειδικά κατά τη γέννηση αιγών, τα ζώα προτιμάνε να απομακρυνθούν από τους στάβλους. Έτσι με τη χρήση της τεχνολογίας τα εντοπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρόλο που ο Τοπάλ αντιμετώπισε αρχικά χλευασμό και σαρκαστικές αντιδράσεις, τελικά έγινε παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.