Συναυλια «αδελφοποιησης» του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης και του Γυμνασιου – Λυκειου της Ιμβρου

27μελής αποστολή από την Κομοτηνή βρέθηκε για ένα τριήμερο στην Ίμβρο

Στο νησί της Ίμβρου βρέθηκαν αμέσως μετά το τέλος των γιορτών του Πάσχα 27 στο σύνολο μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής όπως επίσης και ο διευθυντής του σχολείου κ . Ηλίας Ιωαννάκης, προκειμένου να δώσουν μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Αγριδίων της Ίμβρου, που μετρά λιγότερο από έναν χρόνο ζωής, μία κοινή συναυλία με τραγούδια Ελλήνων και Τούρκων συνθετών.
 
Μία συναυλία η οποία έλαβε χώρα στις 3 του Μαΐου και η οποία αποτέλεσε το πρώτο βήμα αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο σχολείων.
 
Οι μαθητές του σχολείου της Ίμβρου είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για την συναυλία αυτή, με την βοήθεια τριών καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής οι οποίοι βρέθηκαν στην Ίμβρο τρεις περίπου εβδομάδες πριν το Πάσχα, ενώ στην συναυλία που έλαβε χώρα συμμετείχαν και τρεις μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ίμβρου οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Ιωαννάκη έμαθαν τα τραγούδια αυθημερόν.

Η συναυλία διήρκεσε περισσότερη από μία ώρα και κάτω από ένα άκρως συγκινησιακό κλίμα ακούστηκαν τραγούδια των Χατζιδάκι και Μ.Θεοδωράκη αλλά και παραδοσιακά τραγούδια των δύο χωρών.
 
Παρόντες στην εκδήλωση πέραν των συγγενών και φίλων των μαθητών και αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι όπως ο Δήμαρχος του νησιού, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, της διεύθυνσης εκπαίδευσης, του επάρχου Ίμβρου, ο τοπικός πρόεδρος Αγίων Θεοδώρων, ο κοινοτάρχης κ.α. Σε ό,τι αφορά την ελληνική αντιπροσωπεία «παρών» ήταν και ο ειδικός σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού κ. Κοσμάς Παπαχρήστου. 

Ηλίας Ιωαννάκης «Μέσα από τη μουσική και χορευτική παράδοση ξυπνούν οι μνήμες»

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν καθαρά εκπαιδευτικός δήλωσε στον «ΠτΘ» ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ιωαννάκης ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τόσο τον Δήμο Κομοτηνής, όσο και τον Σύλλογο Αχέπανς Κομοτηνής, τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, την 2484 Ροταριανή Περιφέρεια και τον Σύλλογο αποφοίτων γυμνασίου θηλέων Κομοτηνής, που όπως τόνισε «έκαναν πραγματικότητα το ταξίδι αυτό αλλά και το ηλεκτρικό πιάνο που δωρίσαμε στο σχολείο».
 
«Ήταν μία πολύ καλή και όμορφη εμπειρία για όλους μας στην οποία θα υπάρξει και συνέχεια» δήλωσε επίσης ο ίδιος για να επισημάνει ότι η συνέχεια αυτή θα δοθεί είτε με οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής να προσφέρει στο σχολείο της Ίμβρου, όσο και με την επανάληψη της συναυλίας αυτής στην Κομοτηνή, για το οποίο ο δήμαρχος του νησιού δεσμεύτηκε να βοηθήσει.
 
«Ο μουσικός πολιτισμός ενώνει» επεσήμανε ο ίδιος  «και από κει πρέπει να ξεκινήσουμε» για να καλέσει και την ελληνική πολιτεία να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην ενίσχυση των εν λόγω εκπαιδευτικών δομών του νησιού. Ο κ. Ιωαννάκης τέλος εξήγησε πως έγινε εμφανής η απουσία καθηγητών μουσικής αλλά και γυμναστικής που μπορούν να διδάξουν παραδοσιακούς χορούς, υπογραμμίζοντας πως «μέσα από τη μουσική και χορευτική παράδοση ξυπνούν οι μνήμες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.