Συναρπαστικη «ξεναγηση» μαθητων στην ιστορια των τηλεπικοινωνιων

Από τα τηλέφωνα-αντίκες μέχρι τα σύγχρονα smartphones

Με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής μας, γιόρτασαν χθες την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ νομού Ροδόπης πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει μαθητές της έκτης τάξης από το 5ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής και από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο των Ασωμάτων, για να τους συστήσει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις σύγχρονες τεχνολογίες, για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς και του διαδικτύου, αλλά και για τους κινδύνους που αυτά ελλοχεύουν. Το συναρπαστικό όμως μέρος της εκδήλωσης ήταν η «ξενάγησή» τους και η δυνατότητα να διερευνήσουν τις συσκευές τηλεπικοινωνίας της δεκαετίας του ’60.

Έμφαση στην ενημέρωση για τους κινδύνους από το διαδίκτυο


Οι διοργανωτές έδωσαν έμφαση στην παρουσίαση και ανάλυση των κινδύνων που συνεπάγεται η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης υπέβαλαν τα παιδιά και σε ένα ειδικό τεστ, για να αξιολογήσουν πόσα από αυτά βρίσκονται κοντά στην εξάρτηση. Κατά κανόνα, ακόμα και στις νεαρές αυτές ηλικίες, τα ποσοστά των παιδιών που εμφανίζουν σημάδια εξάρτησης από το διαδίκτυο είναι πολλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ, κ. Νικόλαου Πίτατζη.
 
Παρούσα στην εκδήλωση, που χαιρέτησε την πρωτοβουλία της διοίκησης του Πολιτιστικού Κέντρου, ήταν και η προϊσταμένη του Τεχνικού Διαμερίσματος OTE Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Βορείου Αιγαίου, κ. Βάσω Καραγιάννη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.