Συναντηση του Σωματειου ΛΑιΜΑ με τον δημαρχο Κομοτηνης
Με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη είχαν συνάντηση την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου μέλη του «Φιλοζωικού και Φιλοπεριβαλλοντικού Σωματείου ΛΑΪΜΑ». Εκ μέρους του Σωματείου συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. κ. Φώτης Πολίτης και ο πρόεδρος κ. Αντώνης Λιάπης.
Τα αδέσποτα, τρόποι βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους και πολλά άλλα θέματα αποτέλεσαν την ατζέντα της συνάντησης, η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.
Όπως μετέφεραν τα δύο μέλη του Σωματείου σε σχετική ανάρτησή τους, «προτείναμε οι έλεγχοι για τσιπ (ηλεκτρονική σήμανση) που έχουν –ευτυχώς – ξεκινήσει, να εντατικοποιηθούν και να ενταχθούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για όλο το 2025, ώστε να είναι μετρήσιμα τα αποτελέσματά τους».
Επεσήμαναν ακόμα την ανάγκη καθιέρωσης των αθόρυβων πυροτεχνημάτων, ώστε να μη θρηνούμε θύματα σε σκυλιά, πουλιά, αλλά και σοβαρές οχλήσεις και τρόμο σε ασθενείς και παιδιά, καταθέτοντας την ελπίδα ότι επ’ αυτού θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.
Έθεσαν επίσης την ανάγκη να δημιουργηθούν ράμπες διαφυγής τόσο στην μικρή πισίνα στο προαύλιο της Τσανακλείου Σχολής, όπου έχουν παγιδευτεί κατά καιρούς σκυλιά και γάτες, καθώς και στην αντιπλημμυρική τάφρο στα βόρεια της πόλης στα στρατόπεδα, όπου υπάρχει κίνδυνος για αδέσποτα σκυλιά, για ζώα της άγριας πανίδας, αλλά και για παραγωγικά ζώα όπως αγελάδες και πρόβατα. Σοβαρός κίνδυνος υπάρχει ακόμα και για τις ανθρώπινες ζωές ειδικά εάν εγκλωβιστούν παιδιά και τούτο διότι δυστυχώς, οι τεχνικές μελέτες βασισμένες σε ξεπερασμένες αντιλήψεις προηγούμενων δεκαετιών, δεν προβλέπουν τρόπους διαφυγής (ράμπες, σκαλοπάτια κ.ά).
Σύμφωνα με το Σωματείο, στο ίδιο πλαίσιο τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και με τα παλιά και ακάλυπτα πηγάδια και σκάμματα που γίνονται από τους αγρότες για να αντλούν νερό για τα χωράφια τους.
Τέλος, ζήτησαν από τον δήμαρχο να καταδικάσει δημόσια την εγκληματική ενέργεια των υπανθρώπων που δηλητηριάζουν αδέσποτα, με τελευταίο περιστατικό τη δηλητηρίαση σκύλου στον οικισμό Μεσοχώρι.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.