Συναντηση του προεδρου του Συλλογου Οικισμου Κρυονεριου με τον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Στο επίκεντρο της συζήτησης όσα έγιναν και όσα υπολείπονται στον οικισμό και την παραλία

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Συλλόγου του Οικισμού Κρυονερίου με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καρακωστίδης Γιώργος επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ .Παντελεήμονα. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση του Σεβασμιότατου για τις συναντήσεις αλλά και τις επαφές, που είχε ο Σύλλογος το τελευταίο χρονικό διάστημα με θεσμικούς παράγοντες, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικά πρόσωπα και Υπουργεία με στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή της περιοχής. Τονίστηκε η τεράστια συμβολή της λειτουργίας των κατασκηνώσεων της ΙΜΜΚ αλλά και των προσπαθειών του ιδίου του Σεβασμιότατου στην ανάδειξη και προβολή του Κρυονερίου, το οποίο είναι γνωστό πλέον σε όλη την περιοχή μέσω των εκδηλώσεων, που οργανώνει η ΙΜΜΚ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή σε βασικά αναπτυξιακά έργα υποδομής και οδικής ασφάλειας, όπως το οδικό δίκτυο Προσκυνητών – Κρυονερίου, η έλλειψη διαγραμμίσεων και ενημερωτικών πινακίδων επί του οδικού δικτύου, θέματα πυρασφάλειας του οικισμού και φυσικά των κατασκηνώσεων ΙΜΜΚ. Επίσης, υπήρξε ενημέρωση προς τον Σεβασμιότατο για θέματα προστασίας των αισθητικών αναδασώσεων, όπως αυτά διαμορφώνονται με τις νέες αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας, θέματα υγιεινής και ασφάλειας, όπως η παρουσία ναυαγοσώστη στην παραλία Κρυονερίου, θέματα τουριστικής ανάδειξης και προβολής αλλά και για το ζήτημα υλοποίησης των προαπαιτούμενων διεκδίκησης Γαλάζιας σημαίας για την παραλία του Κρυονερίου.

Ακόμη, συζητήθηκε ιδιαίτερα η ευρεία αποδοχή που είχε το σύνολο των αιτημάτων του Συλλόγου από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας και Ενέργειας και Τουρισμού, τα οποία μάλιστα υπέδειξαν στις τοπικές αρχές την ανάγκη για υλοποίηση μελετών και έργων. Μάλιστα, ο κ. Καρακωστίδης παρουσίασε και συζήτησε με τον Σεβασμιότατο τα δεδομένα βάσει των οποίων διαφαίνεται η επιφυλακτικότητα και το ελάχιστο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τόσο ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών όσο και η περιφέρεια ΑΜΘ σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιότατο τόσο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει όσο και για την συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα που κάνει ο Σύλλογος Κρυονερίου εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.