Συναντηση του Προεδρου του ΕΚΑΒ με τον Χρ. Μετιο

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην ΑΜΘ - Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου, η ένταξη του συστήματος της τηλεματικής στα ασθενοφόρα και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών στην «ατζέντα» της συνάντησης

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να δει από κοντά και να συζητήσει με αρμόδιους φορείς της περιοχής τα θέματα που απασχολούν το ΕΞΑΒ συναντήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.
 
Ο κ. Καρακατσιανόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Μέτιο ανέφερε  ότι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και άπτονται του συνόλου της κοινωνίας και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι η ανάπτυξη κατάλληλων συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.
 
Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου του ΕΚΑΒ την ένταξη του συστήματος της τηλεματικής στα ασθενοφόρα και στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών. Προς την κατεύθυνση αυτή, συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεκδίκησης και εξασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
 
Τέλος τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ συμφώνησαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές του Υπουργείου Υγείας, ώστε ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτές και να μπορεί να απολαμβάνει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Προς τον σκοπό αυτό, αμφότεροι δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να παραχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα για την περιοχή της ΑΜΘ.
 
Τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, συνόδευαν ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Θωμάς Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θράκης κ. Χρήστος Λίμας με τους συνεργάτες του, τον Προϊστάμενο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιο Μαρασλή και την Αν. Προϊσταμένη Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κ. Μαριάννα Οτέμπερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.