Συναντηση της Ομαδας Εστιασης της Περιφερειακης Διευθυνσης Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης  Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης 

Στο πλαίσιο του Σχεδίου ERASMUS+ με τίτλο: «Ενίσχυση του γραμματισμού υγείας για μαθητές σχολείων (BLISS)»

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η συνάντηση της Ομάδας Εστίασης Έργου στο πλαίσιο του Σχεδίου  ERASMUS+ με τίτλο: “Ενίσχυση του γραμματισμού υγείας για μαθητές σχολείων (BLISS)“.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο BLISS έχει σκοπό να παρέχει τα εργαλεία για την εύρεση, ανάλυση και κατανόηση των ειδήσεων υγείας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του «Ψηφιακού Γραμματισμού Υγείας» στην Ευρώπη μέσω δράσεων κατάρτισης, τεκμηρίωσης και πειραματισμού στον σχολικό τομέα. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 350 εκπαιδευτικοί και 7000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όλα τα αποτελέσματα  του σχεδίου θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του σχεδίου https://www.blissproject.eu/ και της ΠΔΕ ΑΜΘ https://pde.mysch.gr/index.php/el/

Στο σχέδιο BLISS η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει ως εταίρος από την Ελλάδα. Στο σχέδιο συμμετέχουν επίσης η Assiociazione Cittadinanzattiva Onlus και η European Grants International Academy από την Ιταλία, το  Technical University of Munich από την Γερμανία, η Inspectoratul scolar judetean Iasi από την Ρουμανία,  το Organizing Bureau of European School Student Unions από το Βέλγιο και το Frederick University από την Κύπρο. 

 Η συνάντηση της Ομάδας Εστίασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με 7 εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων και από διαφορετικές σχολικές μονάδες είχε ως σκοπό την επίτευξη ενός κοινού πιθανού οράματος σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες που πρέπει να αναπτυχθούν για την αύξηση της ψηφιακής υγείας των μαθητών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση του σχεδίου και το πλαίσιο DigComp. Από την συζήτηση που ακολούθησε με τους υπευθύνους των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καταγράφηκαν τα πρώτα στοιχεία για τον ορισμό του πλαισίου του σχεδίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.