Συναντηση της ΕΑΥΡ με τον Περιφερειαρχη για τις τακτικες μεταθεσεις

Στα χέρια του πρωθυπουργού το υπόμνημα με τα αιτήματα των αστυνομικών της Ροδόπης

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 15:00΄, μετά από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου κ. Σταυρούλας Τζατζανά με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, στο γραφείο του στο κτίριο της Περιφέρειας.

Η κ. Τζατζανά, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το διαρκές έμπρακτο ενδιαφέρον του και τις ενέργειές του που αφορούν στον εφοδιασμό των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καινούρια υπηρεσιακά οχήματα μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στο νομό Ροδόπης αστυνομικοί και για τα αιτήματα της Ένωσης.

Τη συνάντηση απασχόλησαν κυρίαρχα δύο θέματα. Η επέκταση της καταβολής και στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο νομό Ροδόπης, του επιδόματος ύψους 100 ευρώ που θεσπίστηκε με το νόμο 4472/2017 και η αναγκαιότητα κάλυψης των 99 κενών οργανικών θέσεων χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Ροδόπης.

Από την πρόεδρο της ΕΑΥΡ, κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα και έγινε εκτενής ανάλυση των θεμάτων και των ισχυρισμών που καταγράφονται σε αυτό και καθιστούν αδιαμφισβήτητο το δίκαιο των αιτημάτων. Ζητήθηκε δε, η εκ μέρους του Περιφερειάρχη προώθηση του υπομνήματός στον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της συνάντησής τους, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή.

Από πλευράς του ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αναγνωρίζει την υψηλή προσφορά των αστυνομικών, αλλά και της ΕΑΥΡ, στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης. Συντάχθηκε απόλυτα με το δίκαιο των δύο αυτών αιτημάτων και δεσμεύτηκε ότι θα τα προωθήσει προς επίλυση αρμοδίως στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.