Συναντηση με τον Βρετανο Πρεσβη ειχε ο Χρ. Μετιος

Του παρουσίασε την περιφέρεια και τα πλεονεκτήματά της

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα Matthew Lodge είχε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, ο περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος

Ο κ. Μέτιος έκανε στον κ. Lodge μία συνολική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας αναφερόμενος ιδιαίτερα στη γεωγραφική θέση, στο διασυνοριακό χαρακτήρα και στην πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας.

Τόνισε ότι οι υποδομές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναβαθμίζονται και ότι η Περιφέρειά μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος και ως πέρασμα στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του εμπορίου.

Επεσήμανε επίσης πως η περιοχή μας φιλοδοξεί να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός και πως η Διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Βρετανός Πρέσβης από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τo ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα επιχειρηματικότητας, γεωθερμίας και πρωτογενούς παραγωγής. Τον κ. Lodge συνόδευε ο Υπεύθυνος Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Χρήστος Ψάλτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.