Συναντηση γνωριμιας του Σωματειου «Ικελος» με τον Αντιδημαρχο Διοικησης, Κιμωνα Λεχουδη

Εκφράστηκε η πρόθεση συνεργασίας για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού

Στελέχη του Σωματείου «Ίκελος», που στηρίζει τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στο Θρυλόριο, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής συνάντηση γνωριμίας με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμωνα Λεχούδη, στο Γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, η κοινωνική λειτουργός του φορέα, Αγγελική Τσιώλη και η κοινωνιολόγος, Βάσια Κιορπέογλου συζήτησαν με τον κ. Λεχούδη για τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του Οικοτροφείου. Επίσης, ανέφεραν ότι τόσο οι ίδιες όσο και ο επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας- ψυχίατρος, Γκάρο Εσαγιάν, έχουν την πρόθεση συνεργασίας με τον Δήμο Κομοτηνής προκειμένου να γίνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού γύρω από την υποστήριξη και τη θεραπεία ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, κ. Λεχούδης δήλωσε: «Ο Δήμος Κομοτηνής δείχνει ευαισθησία στα ζητήματα της υγείας, σωματικής και ψυχικής. Η πανδημία, για ευνόητους λόγους, έστρεψε το ενδιαφέρον μας σε θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά είναι καιρός να δούμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, ειδικά μετά τα ζητήματα εγκλεισμού που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την πολιτεία στη φροντίδα των ασθενών και την πρόληψη των ψυχικών ασθενειών. Μπορούμε, όμως, να σταθούμε αρωγοί μαζί με φορείς όπως ο «ΙΚΕΛΟΣ» στην προσπάθεια ν’ ανοίξει η κοινωνία ένα παράθυρο σε όσους νοσούν ψυχικά αλλά και στις οικογένειές τους, μέσα από την ενημέρωση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.