Συναντηση διευθυντων σχολειων θελει να οργανωσει η Περιφερεια στη Ροδοπη

Με στόχο να ενισχυθεί ο σχολικός τουρισμός σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ

Μια σειρά από ενέργειες για το 2022 στη Ροδόπη, κάποιες από τις οποίες όμως θα ξεκινήσουν από το 2021 περιλαμβάνει το πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, που ψηφίστηκε την Πέμπτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, τον Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί το λεύκωμα της Περιφέρειας ΑΜΘ «Ροδόπη: ματιές από το χθες στο σήμερα» το οποίο είναι ήδη έτοιμο, ώστε να συμβάλλει στην προώθηση και προβολή της περιοχής μέσω φωτογραφικού υλικού, αφιερωμένο στα 100 χρόνια, με αναφορά σε μνημεία και τόπους.

Εντός του 2022 θα δημιουργηθεί υλικό για την ΠΕ Ροδόπης, που θα αφορά την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα, προβάλλοντας την περιοχή μας με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό.

Εφαρμογές ξενάγησης

Επίσης η διοίκηση της Περιφέρειας εισάγει ένα νέο έργο για την ανάπτυξη mobile εφαρμογών ξενάγησης που θα χρησιμοποιούν Bluetooth beacons και θα απευθύνεται σε νέους και τουρίστες, με έμφαση αυτούς που εισέρχονται από τον κάθετο άξονα.

Θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο τουλάχιστον 40 σημείων, με την συσκευή Bluetooth beacons στο κάθε ένα, που θα αποτυπώνονται σε χάρτη, θα απεικονίζονται ιδιαιτερότητες του κάθε σημείου, ενώ θα δίνονται πληροφορίες πάσης φύσεως για την περιοχή, σε διάφορες γλώσσες.

Μέσω του δικτύου θα παροτρύνονται οι επισκέπτες να δουν και τα υπόλοιπα σημεία, με την εφαρμογή να έχει τη δυνατότητα να εναρμονιστεί με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έμφαση στο σχολικό τουρισμό

Ειδικά για τον σχολικό τουρισμό στη Ροδόπη, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, σημείωσε πως υπάρχει μια πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ροδόπης, ώστε να λάβει χώρα συνάντηση στη Ροδόπη, διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας τουλάχιστον της Β. Ελλάδος.

Μέσα από αυτή θα γίνουν επισκέψεις στη Ροδόπη αλλά και σε όλες τις ΠΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να γίνει γνωστή σε αυτούς η περιοχή, με απώτερο στόχο να προσελκύσει η περιοχή εκδρομές σχολείων, και να γίνουμε προορισμός για τον σχολικό τουρισμό.

Χαρτογράφηση και ανάδειξη γεφυριών

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας εντάσσεται και δράση για τα πέτρινα γεφύρια και τους νερόμυλους, μέσω της οποίας θα προχωρήσει η ανάδειξη περίπου 50 γεφυριών της Περιφέρειας, που θα χαρτογραφηθούν, μαζί με τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτά.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και γεφύρια στα ορεινά της Ροδόπης, με ειδική αναφορά να γίνεται κατά τη συνεδρίαση στο γεφύρι του Τσαλαπετεινού, σε παραπόταμο του Κομψάτου στα όρια των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.