Συναντησεις με Προεδρο Δημοκρατιας, Πρωθυπουργο και Υπουργο Περιβαλλοντος θα επιδιωξει η Διανομαρχιακη κατα του χρυσου

Ομόθυμη η αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού από τους φορείς της Ροδόπης

Τις επόμενες κινήσεις τους, μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που απέρριπτε την ΜΠΕ για την διενέργεια 16 διερευνητικών γεωτρήσεων, και τα ψηφίσματα από Περιφέρεια και Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής κατά της εξόρυξης, συντονίζουν φορείς και Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας- χρυσού.

Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή αντίστοιχα συναντήσεις με φορείς του Έβρου και της Ροδόπης, όπου τα μέλη της Διανομαρχιακής ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις, και συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικές τους κινήσεις.

Κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων, αποφασίστηκε η παρουσίαση του ζητήματος σε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των δήμων των δύο νομών, με πανό και ενημερωτικά φυλλάδια.

Παράλληλα, επιθυμούν να προγραμματίσουν συνάντηση το επόμενο διάστημα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους αλλά και να τους επιδώσουν τα πρόσφατα ψηφίσματα των δημοτικών καθώς επίσης του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην σύσκεψη, στην οποία παρότι έλειπαν απέστειλαν μηνύματα στήριξης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης,  το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Τεχνικού, του Γεωτεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου και εκπρόσωποι των υπολοίπων βουλευτών του νομού, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Νίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο Δήαμρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Ερελιάδης.

Επίσης από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής μίλησε ο κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, από το ΕΒΕΡ ο κ. Παντελής Χαβιαράς, καθώς και ο Γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, ο Γραμματέας του ΚΚΕ Ροδόπης κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κομοτηνής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιάσμου κ. Κυριάκος Αμούτζας, ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής και σύμβουλος του προέδρου της ΠΕΔ κ. Γιώργος Πετρίδης και άλλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.