«Συναγερμος» το βραδυ της Πεμπτης στον Εβρο για ειδοποιηση εγκλωβισμενων μεταναστων σε νησιδα

Τακτικούς της Τουρκίας βλέπουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πιθανούς τακτισμούς της Τουρκίας  για περαιτέρω εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού βλέπουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πίσω από την είδηση της Πέμπτης ότι περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι  οι μετανάστες εντοπίζονταν κοντά στην περιοχή Κισσάριο μεταξύ Διδυμότειχου και Σουφλίου, σε μικρή μάλιστα απόσταση από το σημείο όπου διασώθηκαν στις 15 Αυγούστου οι 38 μετανάστες. 

Η κινητοποίηση των αρμοδίων υπήρξε άμεση για τον εντοπισμό της ομάδας μεταναστών, ωστόσο οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε για το περιστατικό πως «έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες την, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.