Συμβιωνοντας αρμονικα με τους σκυλους

Ενημέρωση για την καλύτερη επικοινωνία με τα σκυλιά, ιδίως τα αδέσποτα, στο πρώτο Θεματικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τα σκυλιά, δεσποζόμενα και αδέσποτα, γνώρισαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου, στο πρώτο  Θεματικό Εργαστήρι που διοργάνωσαν τα μέλη του στη νέα τους Πολιτιστική Στέγη.

Ο σύλλογος έχει προγραμματίσει Θεματικά Εργαστήρια για τις Κυριακές τους επόμενους μήνες, επιλέγοντας στοχευμένα θέματα, επίκαιρα για όλες τις ηλικίες με ειδικευμένους ομιλητές – εισηγητές κάθε φορά.

Στην πρώτη εκδήλωση, της περασμένης Κυριακής, την ενημέρωση πραγματοποίησαν, από το σύλλογο «Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης» ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Γιώργος Τζεμπραηλίδης  και η εκπαιδευτικός κ. Βίκυ Βουδούρογλου, που πέρα από την παρουσίαση απάντησαν και στις απαντήσεις όσων βρέθηκαν στον χώρο.

Θέμα παιδείας η φιλοζωία

Όπως ανέφερε ο κ. Τζεμπραηλίδης, βρέθηκαν στο χώρο ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου, για να μιλήσουν για θέματα όπως το πώς προσεγγίζει κανείς ένα αδέσποτο σκυλί, πώς να μην τρομάξει, τι πρέπει να κάνει αν του επιτεθεί ένας σκύλος, και γενικότερα η προσέγγιση που πρέπει να έχουμε απέναντι στο ζώο.

Δυστυχώς, σημείωσε, πολύς κόσμος έχει παρερμηνεύσει πώς πρέπει να προσεγγίζουν τα σκυλιά, και πώς θα πρέπει να αντιδράσουν αν τους γαβγίσει ή τους προσεγγίσει. «Θα φωνάξουμε, θα τρέξουμε, θα κλωτσήσουμε, πράγματα που πολλές φορές προκαλούν τον ίδιο το σκύλο σε μια κακή αντίδραση» σημείωσε. Θεωρώντας λοιπόν πως η φιλοζωία, είναι θέμα παιδείας, προσπαθούν να μεταδώσουν την γνώση, όσο μπορούν, ρίχνοντας τον σπόρο, και ελπίζοντας πως θα φυτρώσει.

Ενημέρωση και στις μικρότερες ηλικίες

Ο Σύλλογος «Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης» πραγματοποιεί και ενημέρωση στα σχολεία για την συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα και τα σκυλιά γενικότερα, με την κ. Βουδούρογλου να τονίζει πως όσο πιο μικρά έρθουν σε επαφή με ένα σκύλο, τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά.

Έχουν βρει δε, πως τα παιδιά ενδιαφέρονται και θέλουν πολύ να μάθουν, είναι πιο ανοιχτά και έχουν μεγαλύτερη περιέργεια τόσο για τα σκυλιά αλλά και για όλα τα ζωάκια.

Η. Μπούκας: «Από σήμερα οι Κυριακές στον Ίασμο έχουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου υπογραμμίζοντας πως «από σήμερα οι Κυριακές στον Ίασμο έχουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον».

Όσο για τη θεματική των εν λόγω εργαστηρίων εξήγησε πως πρόκειται για «δωρεάν θεματικά εργαστήρια τέχνης, λόγου, τεχνολογίας, δεξιοτήτων, με στόχο να διευρύνουν τον γνωστικό μας ορίζοντα ενώ παράλληλα παρέχουν συμβουλές σε όλες τις ηλικίες. Ταυτόχρονα, κατηγορίες που έχουν να κάνουν με ψυχική υγεία, επαγγελματικό προσανατολισμό, εκπαίδευση, οικογένεια, συμπεριφορές, βία είναι βεβαίως στην ατζέντα».

Ο ίδιος προέκρινε τη συμμετοχή και τη διάδραση ως τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής, δίνοντας ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους κάθε Κυριακή στις 11:00 και για δύο ώρες περίπου στις νέα στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.