Συμμετοχη του Συλλογου Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης στο 2ο διεθνες workshop του Τμηματος Πολιτικων Μηχανικων ΔΠΘ

Ανέπτυξε τον πολυδιάστατο ρόλο και τις δράσεις των πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας σε θέματα κοινωνικής ανθεκτικότητας

Μετά από πρόσκληση του Αν. Καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ κ. Θεόδωρου Ρουσάκη, o Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής συμμετείχε στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 στο 2ο διεθνές, υβριδικό workshop με τίτλο “Innovative Seismic Protection and Structural/Community Resilience”, του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο εισήγησης “Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, ένα ζωντανό κύτταρο αλτρουισμού και προσφοράς”.

Ο σκοπός της συμμετοχής του συλλόγου ήταν να αναδειχθεί ο πολυδιάστατος ρόλος και οι δράσεις των πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας σε θέματα κοινωνικής ανθεκτικότητας.

Στην εισήγηση μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η επαφή με το λαϊκό πολιτισμό συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης και της συλλογικής συνείδησης και ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής υλοποιεί και προωθεί όχι μόνο πολιτιστικές δράσεις, αλλά και εκπαιδευτικές, εθελοντικές, περιβαλλοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις, οι οποίες προάγουν τις ηθικές αξίες, τη συλλογική προσπάθεια και διατηρούν ψηλά την αγάπη για το συνάνθρωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο workshop συνέπεσε με την επέτειο των 50 χρόνων του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.