Συμμετοχη εκπαιδευτικων της Περιφερειακης Διευθυνσης Εκπαιδευσης Ανατολικης Μακεδονιας -Θρακης σε επιμορφωση στην Κυπρο

Για την εύρεση, ανάλυση και κατανόηση των ειδήσεων υγείας

Την εβδομάδα 11 με 15, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης συμμετείχε με 3 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σεμινάριο που διοργάνωσε το FrederickUniversity στην Κύπρο στο πλαίσιο του Σχεδίου ERASMUS+ με τίτλο: «Ενίσχυση του γραμματισμού υγείας για μαθητές σχολείων (BLISS)».

Το ευρωπαϊκό σχέδιο BLISS έχει σκοπό να παρέχει τα εργαλεία για την εύρεση, ανάλυση και κατανόηση των ειδήσεων υγείας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του «Ψηφιακού Γραμματισμού Υγείας» στην Ευρώπη μέσω δράσεων κατάρτισης, τεκμηρίωσης και πειραματισμού στον σχολικό τομέα. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 350 εκπαιδευτικοί και 7000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όλα τα αποτελέσματα του σχεδίου θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του σχεδίου https://www.blissproject.eu/ και της ΠΔΕ ΑΜΘ https://pde.mysch.gr/index.php/el/

Στο σχέδιο BLISS η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει ως εταίρος από την Ελλάδα. Στο σχέδιο συμμετέχουν επίσης η AssiociazioneCittadinanzattivaOnlus και η EuropeanGrantsInternationalAcademy από την Ιταλία, το TechnicalUniversityofMunich από την Γερμανία, η InspectoratulscolarjudeteanIasi από την Ρουμανία, το OrganizingBureauofEuropeanSchoolStudentUnions από το Βέλγιο και το FrederickUniversity από την Κύπρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.