Συμμετειχε στα πανελλαδικα εκπαιδευτικα συλλαλητηρια και η Κομοτηνη

Μέλη των ΣΟΦΕΚ, Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης και της ομάδας «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό» διαδήλωσαν κατά του νόμου Κεραμέως και της κρατικής καταστολής

Νέα παρέμβαση σήμερα στην Πρυτανεία του ΔΠΘ

Τη δική τους κινητοποίηση ενάντια στο νόμο Κεραμέως και την κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού διοργάνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής και της ομάδας «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό» το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Απριλίου.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και ως μέρος της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων του φοιτητικού κινήματός της πόλης μας.

Στις κινητοποιήσεις αυτές που έχουν αποφασιστεί εμπεριέχεται και η σημερινή, παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με βασικό αίτημα η Σύγκλητος του ΔΠΘ να πάρει θέση σε σχέση με το νόμο Κεραμέως καθώς και να καταδικάσει τα όσα έγιναν στο ΑΠΘ.

Στα αιτήματα των διαμαρτυρομένων φοιτητών εμπεριέχονται και παρεμβάσεις που αφορούν στην καθημερινότητά τους στις εστίες της Κομοτηνής, όπως και το αίτημα για την άμεση επαναλειτουργία των Σχολών δια ζώσης και την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια όλων.

Ο νόμος Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά

«Ανοιχτά πανεπιστήμια εδώ και τώρα με μέτρα ασφάλειας» ζητούν οι φοιτητές της Κομοτηνής

Όπως δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ.Αλεξάνδρα Αλεξανδράτου, πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για πολλοστή φορά, σε μια ημέρα όμως σταθμό λόγω και του πανελλαδικού χαρακτήρα των κινητοποιήσεων για να διαμαρτυρηθούμε για τον ένα χρόνο κλειστών πανεπιστημίων και σχολών». « Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση “σφυράει κλέφτικα” μιλώντας για άνοιγμα του εμπορίου και του τουρισμού, χωρίς καμία αναφορά ή μέτρο για την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων» συνέχισε η ίδια υπογραμμίζοντας πως «βρισκόμαστε επίσης σήμερα εδώ για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας, ζητώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση και φυσικά για να διατρανώσουμε πως ο νόμος Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά».

«Δεν ξεχνούμε και δεν εφησυχάζουμε»

Παρόντες στην διαμαρτυρία ο Γιάννης Λεβέντης αλλά και μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Βασίλη Πιτσιλού, μέλος του Δ.Σ. του ΣΟΦΕΚ, ο οποίος υπογράμμισε πως «παρά τη μειωμένη καταστολή και τις σχετικές εικόνες στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, οι φοιτητές δεν έχουν ξεχάσει και δεν θα εφησυχάσουν». «Η αστυνομοκρατία θέλει να καταστείλει τον αγώνα μας και να μην υπάρξει καμία νύξη για νομοσχέδια που υποβαθμίζουν τις σπουδές και τις σχολές μας» ανέφερε ο ίδιος εκφράζοντας ωστόσο την βεβαιότητά του ότι «νομοσχέδια όπως αυτό της Κεραμέως δεν θα βρουν χώρο στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι φοιτητές απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή παρέμβαση στην Πρυτανεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν και μέλη της ΕΝΙΔΥΚ εκφράζοντας την στήριξή τους στον «δίκαιο» όπως τον χαρακτήρισαν αγώνα τους, ενώ μεταξύ άλλων παρών ήταν και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.