Συμμαχος οι συνηθειες και τα εφοδια για να φτασουμε τους στοχους μας

Παναγιώτης Φάσσας, συγγραφέας/ Success Coach «Θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν τον τομέα της αυτοβελτίωσης και να βοηθηθούν πριν τους αναγκάσει η ζωή»

Το δρόμο για να πετύχουν τους στόχους που πραγματικά επιθυμούν, θέλει να δείξει στους αναγνώστες ο Success Coach Παναγιώτης Φάσσας, ιδρυτής του Success Hype, με το βιβλίο του «Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος.

Ο κ. Φάσσας βρέθηκε στην Κομοτηνή το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου για να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο «Οι συνήθειες είναι πανίσχυρες και μπορείς να τις κάνεις σύμμαχο σου», το οποίο βασίζεται στο βιβλίο του, μιλώντας με συμπολίτες μας για την ανάγκη να βάζουμε στόχους, και να έχουμε τα εφόδια για να τους πετύχουμε.

Σημαντικός ο προορισμός αλλά και το ταξίδι

Το πρώτο που χρειάζεται, τόνισε, είναι να ξέρουμε που θέλουμε να φτάσουμε και ποιος ο προορισμός μας. Το δεύτερο, να γεμίσουμε τον εαυτό μας με εφόδια, όπως καίριες δεξιότητες, και να αποκτήσουμε ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Το τρίτο βήμα είναι να έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μας, είτε από τον κύκλο μας είτε με ένα μέντορα, δάσκαλο, κόουτς, που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας, και τέλος να έχουμε την θέληση.

Και αυτό γιατί στην πορεία θα δημιουργηθούν εμπόδια, δυσκολίες, θα υπάρξουν αντιξοότητες, και η θέληση θα καθορίσει το πώς θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε, να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να φτάσουμε εκεί που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε.

Μάλιστα η εμπειρία έχει δείξει πως ο προορισμός αποτελεί κίνητρο για τον κυνηγήσουμε, αλλά μέσα στο ταξίδι γινόμαστε πιο δυνατοί, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους ανακαλύπτουμε τα όρια και τις δυνατότητές μας, ανέφερε.

Η προσωπική εμπειρία στο δρόμο της αυτοβελτίωσης

Το βιβλίο και το εργαστήριο, σημείωσε, αποτελούν μέρος και της δικής του εμπειρίας, μιας και μέχρι τα 25 του δεν είχε κάποιο στόχο στη ζωή του, αλλά απλώς επιβίωνε. Μετά από ένα τραγικό συμβάν στη ζωή του, αναγκάστηκε να πάρει κάποιες αποφάσεις, και να συνειδητοποιήσει πως αντί να περιμένει να τον σώσει κάποιος, θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τον εαυτό του από το χέρι και να τον πάει εκεί που θέλει.

Αποφάσισε λοιπόν να δουλέψει με τον εαυτό του, αλλά δεν ήξερε από που να ξεκινήσει, πως να βάλει στόχους, να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, για αυτό στράφηκε στον τομέα της αυτοβελτίωσης, και μετά από κάποια διάστημα άρχισε να βλέπει μεγάλη αλλαγή στην ζωή του και την καριέρα του.

Όταν θέλησε να κάνει κάτι δικό του, άκουσε τη συμβουλή «να γίνεις ο άνθρωπος που είχες ανάγκη στην πιο δύσκολή σου στιγμή» και έτσι επέλεξε να ξεκινήσει την Success Hype, και να μοιράζεται τα εργαλεία και στις στρατηγικές που βοήθησαν τον ίδιο στη ζωή του και πλέον εκατοντάδες άλλους.

Όραμά του είναι αυτά τα μηνύματα που δίνει τώρα σε σεμινάρια και σε εταιρείες, να μπορούν να επικοινωνηθούν και σε σχολεία, ώστε τα παιδιά να βγουν έχοντας αυτά τα εφόδια στην πραγματική ζωή, και να μην χρειαστεί να περάσουν όσα αυτός για να βρουν τον δρόμο τους.

«Θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν τον τομέα της αυτοβελτίωσης, τον τομέα του coaching της ψυχοθεραπείας και να βοηθηθούν πριν τους αναγκάσει η ζωή» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.