Συμφωνειτε με τη νομικη καθιερωση του ορου γυναικοκτονια;

Οι πολίτες της Κομοτηνής καταθέτουν τις απόψεις τους για το ειδεχθές έγκλημα και προτείνουν μέτρα για την αντιμετώπισή του

Η αύξηση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν χαθεί πάνω από 80 γυναίκες, και έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια γεγονότα και  για το αν πρέπει τα εγκλήματα αυτά να καταγράφονται ως ανθρωποκτονίες ή αν θα πρέπει να αποκτήσει νομική υπόσταση ο όρος γυναικοκτονία.

Η κάμερα του ΠτΘ συνομίλησε με πολίτες για να καταγράψει την γνώμη τους πάνω σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα ρωτώντας τους αν κρίνουν αναγκαία τη νομική καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» και εάν πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των τραγικών γεγονότων.

Οι πολίτες δήλωσαν ότι η χρήση του όρου είναι επιβεβλημένη επικαλούμενοι τον αυξανόμενο αριθμό των περιστατικών βίας κατά των γυναικών. Ενώ όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της γυναικοκτονίας. Με κύρια και βασική τους πρόταση την αυστηροποίηση των νόμων για την προστασία των γυναικών.

Η κ. Νίκη ανέφερε πως συμφωνεί με την χρήση του όρου γυναικοκτονία και πιστεύει πρέπει να καθιερωθεί νομικά διότι δείχνει την μορφή της βίας που βιώνουν οι γυναίκες λόγω του φύλου τους. Ενώ στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος εστίασε στη δημιουργία περισσότερων υποδομών στην χώρα μας όπου οι γυναίκες θα μπορούν να απευθυνθούν εκεί και να είναι ασφαλείς, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόνοια για καμία κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα.

Η κ. Κατερίνα υποστήριξε τη νομική καθιέρωση του όρου γυναικοκτονία, αναφέροντας πως με τον τρόπο αυτό ίσως δοθεί λίγο περισσότερη έμφαση στη μεταχείριση και αντιμετώπιση τέτοιων εγκλημάτων.

Η Νεφέλη και η Αναστασία θεωρούν αυτονόητο το γεγονός ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος γυναικοκτονία και ζητάνε να λάβει νομική υπόσταση άμεσα και έπειτα να ακολουθήσουν μέτρα που θα έχουν ως στόχο την αυστηροποίηση των ποινών.

Να μιλάνε ανοιχτά οι γυναίκες και να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές προέτρεψε η κ. Ιωάννα, δίνοντας έμφαση και στην ενίσχυση σε κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για την υποστήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας. Η Χρυσάνθη από την πλευρά της, ανέφερε πως οι γυναικοκτονίες είναι ένα βαρύ έγκλημα που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστεί και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα να έχουν μεγάλη και σκληρή ποινή.

Στην παιδεία και στις αρχές που δίνονται από το σχολείο και το σπίτι απέδωσαν το πρόβλημα ο Άγγελος και ο Δημήτρης πιστεύοντας πως αν θα θέλουμε να δούμε τέτοια εγκλήματα να εξαλείφονται πρέπει να παρθούν καλύτερα μέτρα στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τον Άγγελο να υποστηρίζει τον όρο γυναικοκτονία ενώ ο Δημήτρης δήλωσε πως θα ήταν καλύτερη η χρήση του όρου ανθρωποκτονία καθώς είναι πιο γενική και τα φαινόμενα της βίας είναι πλέον ορατά παντού αν κρίνουμε και από τα σχολείο που έχουν αυξηθεί τελευταία τα περιστατικά βίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.